Зоран Јовановић о серији Немањићи – Приказани инцест са измишљеном Рашком алудира на силовање сопствене државе

СТЕФАН И РАШКА

Пише: Зоран Јовановић,
12.3.2018. Удружење грађана Ко нам трује децу

Да ли знате да наводна усвојеница Стефана Немањића, Рашка, никада није постојала?!
Није, она је измишљени лик сценаристе филма „Hемањићи“ Гордана Михића.
Да, баш тако…

Да ли знате да се усвојеник сматрао и сматра чланом уже породице, па родитељима постаје дете, а деци најрођенији сродник, брат или сестра?!
Да, баш тако…

Да ли знате да усвојено дете стиче сва законска права на материјалну наследност која припадају и другој деци, рођеној у браку супружника, и на тај начин и пред правом, као и пред обичајима указују на значај усвојеника(це)?!
Да, баш тако…

Да ли знате, да је сексуално општење са рођеним братом или сестром најсрамнији чин, и по праву као и по обичајима, како међ’ ововременим тако и оновременим Србима, чин због којег они који у њему учествују, заслужују само осуд, презир и гађење?!
Да, баш тако…

Да ли знате да је инцест исто што и спавати са ћерком, сином, сестром или братом… да ли би вам симпатична сцена била да је Михић, Стефана Немању „гурнуо” у кревет Рашке, а могао је, зар не, исто је (пред законом, и пред обичајима)?!!
Да, баш тако…

Да ли знате, да се Немањићко отачество звало Рашком, баш као и усвојена кћер Стефанова, тако да приказани инцест алудира на силовање сопствене државе, или још горе, општење са прецима (отачество) на најбестиднији начин?!
Да, баш тако…

Да ли знате да несрећни сценариста несвесно(?!)надамо се, укаљао неукаљано, поружио најлепше, затамнио најсветије?!

Hемањићи, опростите нама недостојнима.
Да, баш тако…

 

 

Извор: ФБ Репортер