Предраг Вучинић: Постоји ли данас Содом?

Власти подани таблоид је своје многобројне читаоце почастио и вешћу да је на свечаном отварању једног од култних културних догађаја у престоном Београду била и наша Премијерка, и то уз пратњу њене лепе девојке


Ана Брнабић и Милица Ђурђић (Фото: Душан Миленковић/РАС Србија/„Блиц жена“)

Кроз српску историју, од Првог српског устанка да данас ређали су се многобројни Председници влада краљевине, па после и републике Србије, најпознатији од њих Прота Матија Ненадовић, Илија Гарашанин, Никола Пашић, Милан Недић, Зоран Ђинђић.

Актуелни садашњи председник владе је госпођица Ана Брнабић. Власти подани таблоид је своје многобројне читаоце почастио и вешћу да је на свечаном отварању једног од култних културних догађаја у престоном Београду, међународно признати ФЕСТ, била и наша Премијерка, и то уз пратњу њене лепе девојке, иначе докторке. Извештај је поткрепљен и фотографијама, јер једна слика говори хиљаду речи.

И они који нису читали Старо писмо знају да је Бог огњем и сумпором уништио два библијска града, Содому и Гомору, због блуда и греха домаћег становништва, а нека од тумачења Светог писма у грехе у поменутим градовима убрајају и хомосексуалност.

У савременом свету двадесет и првог века је веома делварвирао појам морално, перверзно, блудно, саблазно.

Волео бих да Ваши цењени читаоци скупе снаге и воље и на силу прочитају поменути текст из имена неважног таблоида („Блиц жена“).


Извор: „Блиц жена“

После читања овог извештаја просечни читалац би углавном могао да реагује на два начина: да, у реду је, идемо у Европу, па шта ако је Премијерка лезбејка, њена ствар, па ако је и са девојком отворила фестивал пред толиким народом, ипак је то у реду… Неко би опет могао да помисли да је ово све срамота и бламажа невиђена, да неко ко је на најважнијом функцијом у држави јавно вређа и порузи извргава осећања верника, да том светогрђу и саблазни дају подршку грађани тога града, а све заједно са надлежним им Патријархом, а нешто се слично догађало и у библијској Содоми.

Има ли дна или смо га коначно додирнули па сад не можемо бар ниже?

Предраг Вучинић, Мелбурн

 

 

Извор: Стање ствари