Предсједништво Српске коалиције: Добрила Дедеића кандидовати за предсједника Црне Горе


Роберт Жижић

Предсједништво Српске коалиције донијело је одлуку да кандидат нашег политичког савеза на предстојећим предсједничким изборима буде Добрило Дедеић. Имајући у виду да Српска коалиција, за разлику од системских странака, нема новац, нити тајкунске медије, бирали смо човјека који у дебатама, сучељавањима и ТВ дуелима може побиједити сваког режимског, црногорског националистичког или лажног опозиционог кандидата. Српски кандидат може бити само онај коме је Русија ближа од НАТО пакта и Европске уније!

Без обзира на то шта мислимо о актуелној парламентарној опозицији, чекали смо их до последњег дана фебруара да се договоре око заједничког предсједничког кандидата. И не само ми, него сви истински опозициони кандидати, антирежимске парламентарне и ванпарламентарне партије и групе грађана које желе промјене у Црној Гори. Данас је истекао последњи рок, више немамо никакву обавезу према њима, али имамо према српском народу у Црној Гори. Срби треба да се окрену себи, а не да буду вјечито оруђе у рукама црногорских националиста, Милових бивших и садашњих министара и НАТО плаћеника који српске гласаче користе као јефтино средство у међусобним обрачунима.

Предсједништво Српске коалиције очекује да се Добрило Дедеић током наредних 24 сата изјасни о кандидатури са аутономним правом да предсједништву предложи алтернативног кандидата.

Српска коалиција креће првог дана марта у акцију прикупљања потписа за предсједничку кандидатуру једног од нас – српског кандидата.

Српску коалицију чине: Српски сабор Завјетници, Српска странка, Странка пензионера инвалида и социјалне правде, Синдикат незапослених, Центар за развој демократије и људских права, Покрет за Евроазијску унију и Српска листа.

Срби у Црној Гори, на окуп – опстанак или нестанак!

Роберт Жижић, члан предсједништва Српске коалиције и лидер Српског сабора Завјетници

*

Извор: УЈЕДИЊЕЊЕ