Кад Емиратима нестане нафте остаће им Србија

aleksandar-vucic-emiratiМинистар финансија Млађан Динкић каже да су водећи људи у Емиратима свесни да нафта неће трајати вечно и да треба улагати новац који ће доносити профит. Подсетимо, он је имао разговоре са представницима Инвестиционог фонда Абу Дабија, који располаже са капиталом од 1,3 билиона долара (1.300 милијарди долара).

Динкић каже да ће арапски инвеститори у војну индустрију Србије уложити 250 милиона долара, а у пољопривреду 800 милиона долара и најављује и друга улагања.

Он наводи да делегација авио компаније Етихад долази у Београд 15. априла на разговоре о стратешком партнерству са Јат ервејзом и изградњи карго центра у Сурчину.

План је да Етихад преузме управљање над Јатом на пет година, са могућношћу продужавања на још пет година, при чему би та авиокомпанија преузела мањински пакет власништва у Јату до 49 одсто.

Инвеститори из Емирата ће доћи у Србију да потпишу споразум о изградњи Луке Панчево, а заинтересовани су за докапитализацију Југословенског речног бродарства, како би се могли купити нови бродови и запослити нови људи у домаћим бродоградилиштима, најавио је Динкић.

Приликом посете Абу Дабију, министар Динкић чуо се и са власником фудбалског клуба Манчестер Сити који је изразио жељу да разговара о улагањима у Србији.

Власник поменутог клуба је такође из Абу Дабија и има други инвестициони фонд, каже српски министар финансија и привреде.

НАСЛОВИ.НЕТ