Марко Јакшић: Нико не вјерује да иза убиства Оливера Ивановића стоје Албанци

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српски политичар са Косова Марко Јакшић изјавио је за ФоНет да је стање на северу Косова и Метохије, после убиства Оливера Ивановића, „чудно и депресивно“ и упозорио да „нико не жели да себи гради будућност на територији у којој се убијају српски прваци“.

„На српску несрећу, скоро највећи број и аналитичара и грађана сумња да иза убиства Оливера Ивановића не стоје Албанци“, тврди Јакшић.

Он подсећа да и „сам председник Републике каже да на Косову нема етнички мотивисаних убистава“ и напомиње да се миграција српског становништва не може спречити тако што ће се људима делити краве, козе или овце.

„Много неозбиљно. Уместо да има посебан програм да задржи Србе у јужној српској покрајини, он им нуди мрвице више због маркетинга него због стварне жеље да Србе задржи у њиховом завичају“, сматра Јакшић.

Према његовом ставу, „највише што Вучић може да учини за Србе на Косову и Метохији јесте да што пре сиђе са власти“.

Јакшић је рекао и да су Срби на Косову и Метохији преплављени информацијама о подели Косова и прецизирао да су „у оквиру онога што, наводно, Србија треба да добије општине на северу Косова или мање од 8 одсто територије јужне српске покрајине“.

„У географском смислу, нарочито када је у питању економија, то је најсиромашнији део Косова и Метохије“, предочио је Јакшић.

Он је оценио да је „тужна заблуда“ Милорада Додика да ће Србија, ако се Србија одрекне Косова и Метохије, „много лакше може да пригрли Републику Српску“.

Јакшић, међутим, тврди да, „после дугог периода, време најзад почиње да ради за Србе“ и наводи да се „број Албанаца који живе на Косову и Метохији јако брзо топи“.

Према оцени Јакшића, зато је „просто необјашњиво шта председника Србије тера да се у оваквој поприличној журби одриче Косова и Метохије“.

 

 

Извор: Уједињење