Директор Монсанта Зоран Петровић: Монсанто ће сејати ГМО у Славонији и Војводини!

  • Договорено је да између Славоније и Војводине не буде границе јер Монсантно планира да то подручје има као своју малу државицу на Балкану. Центар Монсанта Србије налази се у Новом Саду, у улици Булевар Војводе Степе 84, 21000 Нови Сад, а центар Монсанта Хрватске ће бити у Осијеку, за сада се седиште налази у Загребу у улици Врличка 30 и регистровани су као Monsanto Croatia d.o.o.

 

Портал Истином против лажи преноси вест о гласању у хрватском Сабору о ГМО и Монсанту.

 

Наиме, кажу да се расправа о ГМО, теми која се тиче здравља хрватског народа, водила се у готово празној скупштинској сали. ХДЗ-оваца није било, понеки, али кад се гласало за зелено светло Монсанту били су сви на броју. Кажу да је значајна и ФБ објава председника клуба ХДЗ Бранка Бачића који је рекао да изгласани закон ограничава садњу ГМО. „То га по Бачићу дође као да је ХДЗ пустио лисицу у кокошињац и ограничио јој колико може заклати кокоши“… пишу новинари портала Истином против лажи.
Они подсећају да су Fox News репортери добили отказ због откривања истине о Монсанту. ИПЛ својим сарадницима не даје отказе, али има проблема са дељењем објава које фејсбук блокира, чак успевају да замене слике у текстовима како би ИПЛ учинили неверодостојним и неозбиљним.

ИПЛ каже да су писали још пре три године да Загреб и Београд неће постати регионално средишта Монсанта, али да ће то постати Осијек и Нови Сад, односно ГМО храна ће се производити у Славонији и Војводини. То је изјавио директор Монсанта за Србију и земље бивше Југославије др Зоран Петровић.

Договорено је да између Славоније и Војводине не буде границе јер Монсантно планира да то подручје има као своју малу државицу на Балкану. Центар Монсанта Србије налази се у Новом Саду, у улици Булевар Војводе Степе 84, 21000 Нови Сад, а центар Монсанта Хрватске ће бити у Осијеку, за сада се седиште налази у Загребу у улици Врличка 30 и регистровани су као Monsanto Croatia d.o.o.

Другим речима, Хрватска и Србија све раде у договору, а Шешељ, Вучић, Вулин и Дачић са српске стране и Пуповац, Косор, Месић, Пусић, Китаровић, Јосиповић, Пуховски, са хрватске стране, свако мало шаљу “отровне“ стрелице односно ћорке да би пробудили или одржавали национализам код наивног хрватског и српског народа када се нешто ради хрватском народу иза леђа. А направило му се прије 10-ак дана ЕУ уредбом, тзв. „Коегзистенцијом ГМО производње и еколошке производње“.

 

                       Бранко Бачић, главни ХДЗ-ов саборски шериф

 

ИПЛ каже да сви одавно знају да у Хрватском сабору седи доста полуписмених заступника, али да ХДЗ има толико будала које може замантати један Бранко Бачић, уистину нисмо могли ни претпоставити. Сад се многи од ХДЗ-ових оваца правдају да нису били добро упознати са ЕУ уредбом!?

Ко је МОНСАНТО?

Монсанто је мултинационалана компанија која се у прошлости бавила производњом хемијског оружја чија је садашња основна делатност биотехнологија. Произвођач је злогласног хербицида глифосата познатог као Rоundup. Такође је највећи произвођач генетички модификованог семена са тржишним учешћем од 70% до чак 100% код неких култура. Међу најпознатијим је ROUNDUP READY, семе соје модификовано тако да соја може поднети хербицид Rоundup, док све остале биљке вену.

Као главни експонент генетски модификоване хране Монсанто је у фокусу због семена соје и хормона раста за говедину. По истраживањима која су вршена доказано је да производи ове компаније трују и изазивају разне болести код људи, а то се вешто прикрива јер контролишу све најважније медије.

Још један од проблема са ГМО семеном које производи ова компанија је и то што када се једном засеје генетски модификовано семе, на том земљишту више ништа друго не може расти, на тај начин Монсанто постаје дословно „господар живота“ јер нас присиљава да узимамо његове производе. А када ветар њихово семе одува на друго земљиште онда туже власника тог земљишта који пропада, јер они добијају све парнице.

Сам потпредседник Монсанта 1998. године је изјавио да Монсанто не гарантује сигурност хране коју производи јер је њихов циљ произвести што више, а задатак министарства (FDA) је да контролише безбедност. Јасно, у FDA-у седе њихови људи, а седе и у Белој кући, Конгресу и свим осталим политичким институцијама. Другим речима, нико га не контролише!

Медији су пренели да је Светска здравствена организација објавила да је глифосат, активни састојак у хербициду Roundup, канцероген за људе. Међутим „глифосат“ се налази на листи одобрених супстанци у ЕУ (продужен је на 5 година) тако да су средства на бази ове активне супстанце у продаји у свим републикама бивше регије, али и у европским земљама где су на власти купљени политичари.

Сваке године одржава се „марш против Монсанта“ у земаља широм Европе, Северне и Јужне Америке и Африке. На једном од плаката је писало “Желите да почините масовно убиство, посегните за Roundupom“. У Буркини Фасо где је Монсанто 2003. године увео генетски модификовани памук грађани су захтевали 10-годишњи мораторијум, како би се провело независно истраживање о ефектима те технологије. Владимир Путин увео 100-годишњи мораторијум за све Монсантове производе.

Испред зграде европског већа у Стразбуру одржава се минут ћутања у знак сећања на досадашње жртве тровања пестицидима од компаније Монсанто. У Рио де Жанеиру су оптужили Монсанто за биотероризам док су у Сантјагу захтевали повлачење америчког гиганта из своје земље и крај производње генетски модификоване хране. Fox News репортери су добили отказ због откривања истине о Монсанту.

Што се догађа у Хрватској и регији?

Војводина је већ преправљена Монсантовим ГМО сјеменом!

 

„90 заступника, можемо слободно рећи, убица хрватског народа, дало је 2. вељаче 2018. године зелено светло Монсанту. Саборски одбор, на челу са Инес Стрења Линић, једногласно је усвојио ЕУ уредбу `Коегзистенција ГМО пољопривреде и еколошке пољопривреде`, а 90 заступника ју је изгласало. Да није било заступника Живог зида Бранимира Буњца који је државном тајнику Жељку Плазонићу у лице рекао како га није срам тако нешто донијети у сабор, не би ни знали што се заправо догађа и нажалост, догодило.

МОСТ је тражио да заступници усвоје амандман којим би се решили Монсанта и ГМО-а. Није прошао због два гласа, Бојана Главашевића и Ивице Мишића који су преузели улогу ГМО Јуда. Након тога, 90 заступника изгласало је ЕУ уредбу која је Монсанту и легално дозволила да нас још интензивније настави тровати. И не само хрватски народ, него и све народе бивше државе“, преноси ИПЛ.

Даље објављују фотографију гласања у Сабору… И имена народних посланика који су гласали за Монсанто и ГМО.

 

 

„Против 90 ГМО заступника поднијети ћемо казнену пријаву за геноцид над хрватским народом! Користити ћемо сваку прилику да их јавно прозовемо. Копирајте, требати ће вам њихова имена када будете слиједећи пут бирали особе и странке“ позивају ИПЛ и додају: „Заступници нас годинама пљачкају, трују, убијају, а ми, порезни обвезници, их за то годинама богато награђујемо! По мандату сваки заступник нам узме цца 200 тисућа еура!
А ми и даље на све то гледамо као на ружно вријеме које ће само од себе проћи! Вјерујте ми, неће!“

***

Општа декларација о људским правима: Члан 19. ‘Свако има право на слободу мишљења и изражавања, што обухвата и право да не буде узнемираван због свог мишљења, као и право да тражи, прима и шири обавештења и идеје било којим средствима и без обзира на границе’

 

 

 

Извор: ЦАРСА