Злочинац Тачи покушавао да „купи“ север преко различитих НВО-а?

nelegalna vlada kosovaПосредством нелегалног косовског Министарства администрације и локалне самоуправе у 2012. на север Косова из приштинског буџета је отишло више од 130.000 евра, казао је ткзв. ресорни министар Слободан Петровић, уједно и заменик ткзв. косовског премијера.

Он је на састанку ткзв. „радне групе косовске владе о Северној Мировици“ која је одржана јуче рекао да је министарство на чијем је челу финасирало 20 пројеката и подржало седам невладиних организација.

„Министарство је у току ове године подржало општине у области капиталних инвестиција, укључујући финансирање и програм инфраструктуре, суфинансирање са ИПА, Програмом за регионални развој и програме МАЛС-а, ИПА-с са канцеларијом Европске заједнице на Косову. У циљу што боље функционализације административне канцеларије Северна Митровица, Министарство администрације локалне самоуправе у 2012. финансирало је 20 пројеката из сопственог буџета, из категорије капиталних инвестиција, у вредности од 90,627 евра. Такође је подржало седам НВО у вредности од 42,125 из буџета МАЛС-а, категорија субвенције и трансфери“, рекао је Петровић, а пренела Самостална либерална странка на чијем се челу налази.

Осим Слободана Петровића састанку су присуствовали и ратни злочинац  Хашим Тачи, ткзв. косовска министарка за европске интеграције Вљора Читаку и Адријана Хоџић шефица нелегалне косовске административне канцеларије Северне Митровице. А, занимљиво да су састанку присуствовали и специјални представник ЕУ на Косову Самуел Жбогар, амбасадорка САД-а Трејси Џејкобсон, као и амбасадори других земаља на Косову.

Ј. Л. Петковић – Вести / СРБИ НА ОКУП