Срби са КиМ: Ако Тачи крене на север, удрите свим расположивим средствима

most u rudaruНачелник Косовскомитровачког Округа Раденко Недељковић поручио је премијеру самопрокламованог Косова Хашиму Тачију да не би требало да се „упушта у авантуру и насилно креће на север Косова“.

„Од наше државе Србије, Владе, председника, очекујем да са највишег државног врха пошаљу јасне поруке Приштини и Тачију, уколико крене на север КиМ да ће званични Београд реаговати свим расположивим средствима да би заштитио своје грађане у овом делу покрајине, што је њихова уставна обавеза“, рекао је Недељковић.

Политички представници Срба са севера Косова оценили су да се сва спорна питања у Покрајини могу решити само мирним путем и дијалогом, ако не под окриљем ЕУ, онда у Савету безбедности УН.

„Хашим Тачи жели да постигне један циљ, а то је изврши психолошко-пропагандни притисак на Србе и остале грађане лојалне држави Србији како би се иселили“, рекао је Недељковић после заједничког састанка председника општина, скупштина општина и челника политичких партија са севера Косова.

Недељковић је грађанима поручио да „не наседају на провокације, да буду на својим радним местима, у својим домовима, али да морају да буду обазриви“.

„Приштина покушава да створи алиби за неку интервенцију коју би на северу Косова и Метохије извршила са међународном заједницом, Кфором и Еулексом“, рекао је Недељковић и додао да је ових дана уочљиво да припадници саобраћајне и пограничне полиције КПС-а „улазе на север са циљем да изазову инциденте који би били повод за интервенцију“.

„Оно што нас брине је то што представници међународне заједнице ћуте када су у питању претње које долазе од такозваног председника Владе Косова“, рекао је начелник Округа и позвао команданта Кфора и шефа Еулекса да се јасно одреде када су у питању те претње.

„Очекујемо од међународних представника да у складу са својим мандатом раде свој посао, а ми желимо да заједно са њима очувамо мир и стабилност“, рекао је Недељковић.

БЕТА