Права власт у Косовској Митровици је Милан Радојичић!

Политичари с Косова и Метохије Славиша Ристић и Рада Трајковић тврде да је права власт на Косову Милан Радојичић, а не шиптарски „градоначелници“.

 Косовска Митровица / Фото: КМ Новине

Бивша посланица у тзв скупштини “републике Косова“ Рада Трајковић изјавила је да је јавна тајна да власт у Косовској Митровици има Милан Радојичић, власник кафане „Греј“ у којој се „одлучује о свему“ и у којој се састају српски политичари. Исто је навела гостујући на ТВ Н1.

„Јавна је тајна да суштинску власт на северу Косова и Метохији спроводи Милан Радојичић, који у међународној заједници важи за човека из мафије, а да власт не спроводе званично изабрани председници општина“, рекла је за лист Данас Трајковић.

Овде треба имати на уму да су сви српски представници општина смењени 2013. јер су се противили шиптарским квази-изборима а да су на њихова места доведени „председници привремених органа“ који незаконито обављају своју дужност. Они, на које се овде мисли, су у ствари „градоначелници“ општина по систему такозване „републике Косово“ који чине тешко кривично дело велеиздаје алису и такви само формално на тим функцијама док извршавају наређења која добијају „од врха“ власти у Београду преко њихових људи на терену.


Трајковићева је још рекла да Радојичић „мрачи и облачи, одређује добро и зло“, и да од њега све зависи – постављање директора, одлучивање о тендерима, али и формирање такозване владе “Косова“.

По речима Трајковићеве, Радојичић је преговарао са ратним злочинцем и такозваним премијером “Косова“ Рамушем Харадинајем ко ће бити министар, а ко „државни“ секретар, као и да је он изабрао представнике у српским општинама.

Рада Трајковић очекује да председник Александар Вучић приликом предстојеће посете Косову објасни да ли ће изоловати људе које предводи Радојичић.

Самостални посланик у Скупштини Србије из Зубиног Потока Славиша Ристић подсетио је да је Радојичић на сред улице ишамарао „градоначелника“ општине по систему такозване „републике Косово“, „Северна Митровица“ Горана Ракића.

„Ракић и званичници који су изабрана власт имају само задатак да спроводе налоге СНС и да се појављују у изборној кампањи. Све остале одлуке које се тичу њихове надлежности и живота људи доноси неформална група. Не знам Радојичића лично, нити сам се икада срео са том особом, али слушајући људе који шапућу по Митровици закључујем да је он права власт на Косову“, рекао је Ристић.

Бивши посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић подсетио је да се председник Александар Вучић, после избора на Косову захвалио Горану Ракићу и Радојичићу.

Лист наводи и да шиптарски медији из Приштине пишу да је Милан Радојичић кум контраверзног бизнисмена са Косова Звонка Веселиновића, који је био ухапшен због сумње да је организовао нереде на Косову 2011. године.

Радојичић и Веселиновић били су на оптужници Тужилаштва за организовани криминал 2012. године, због сумње да су присвојили 32 возила Хипо-Алпе Адрија лизинг. Ослобођени су оптужби 2016. године.

 

 

Извор: КМ Новине