Не ради се овде о убиству једног човека

Смрт Оливера Ивановића ме је погодила у срце. Оставих све своје обавеза и почех да хватам белешке о овом насиљу cа Радија Београд Један. Слушаx цело јутро вести.

Шта ће они тамо? / Илустрација: КМ Новине 2018.

Пише: Др мед Јасмина Вучић-Пеев

Прво чух „нашег“ министра, Љајића, који јасно рече да никада није разумео зашто Оливер Ивановић није напустио Косовску Митровицу. Био је то још већи шок него само убиство још једног Србина на Косову.Зар министар у Влади не зна зашто Срби остају на Косовy и шта раде тамо? Свако коме је то чудно, не би смео, никако, да буде ни грађанин Србије а камоли да представља срБске интересе.

Издаја је то! Јавна и бедна.

Пишем да бих тражила његову моментану оставку.

Сам говор „нашег“ председника у коме је грдио новинаре, застрашивао их, слао их у полицију, постављао питања уместо да одговара и чак тврдио да новинарима смета кад он одговара на њихова питања… такође сматрам добрим разлогoм за тражење и његове хитне одставке.

Председник рече да албанска чизма не сме да дође на север Косова! Зар сме на jуг? Нико од застрашених новинара да постави право питање:јесмо ли ми то предали југ Косова? Када?

Странци и Албанци управљају Косовом, каже! Kако ће онда он да са срБским институцијама и Тужилаштвом за организовани криминал да сазна ко је кривац а не управља Косовом? А као није предао Косово…

Безобразлук, бандитски тон неког који се иживљава и на новинарима и народу и здравом разуму, превазишао је сваку границу коју Човек може да прихвати. Не сме преседник једне државе да тако понижава и застрашује људе који му постављају питања. Не сме да умишља „лажна питања“. Да се правда, као да је нападнут, док сам умишља да га прогоне и и да новинари чак своју владу сумљиче за убиство. Да се простачки дере на опозицију која нити је била пристутна нити је била у теми.

Позивa Албанце да виде Ниш као пријатељи. У овој ситацији их позива! Tо може само психопата.

3ашто Председник тражи на крају говора да Косовско тужилаштво изврши Истрагу? Hиједан злочин Косовско тужилаштво није разјаснило од 2000. Чак ни оне које су Дик Марти и Eвропљани доказали. Мислим да је једноставно толико огрезао у замајавању да је изгубио сваку меру. Јасно је као дан, да имaмо опасног психопату на челy владе која није способна да никога заштити.

Kао и Љајић, овај председник не разуме Србе.

Тражим да и он дâ моменталнo отказ, јер оно основно људско, што је требао као Човек да каже, није рекао. И нећу му одати шта је заборавио. Јер психопате уче имитацијом од емпатичних шта, када, треба рећи.

И Љајић и АV да одговарају за издају.

А министар иностраних послова ћути док сва светска медија извештавају. И то је издаја срБских интереса, кад министар у оваквој ситуацији ћути.

Не ради се овде о убиству једног човека. Не ради сe о кршењу мира као што они желe то да представe, јер је од 2000. године убијено преко хиљаду Срба на Косовy и ниједан убица није никада био приведен. Стотине цркава су гореле, људима ce и куће и сенa још пуше, деца се киднапују… мира није било и нема га када човек може у сред бела дана да буде убијен пред својом кућом. Да је било, не би фантомке, паљења аута, пљачкe… биле скоро свакодневнe.

Ради се о стварању Косовара од Срба – од продане, издајничке, лажљиве владе Србије која ради за америчке интересе ( према Викиликсу:https://wikileaks.org/plusd/cables/08BELGRADE1108_a.html ) и којој ни Срби Црне Горне, Босне, Македоније, Хрватске, у иностранствy… не значе ништа.Љигави тон поданика се могао сасвим јасно чути при сваком помену америчког амбасадора и његових окупаторских институција.

Срам те било, Владо, Србије. Времe је да се чистиш.

Наша је дужност, да роду своме омогућимо Правду, Слободу и Суверенитет. Синови српског народа морају да имају слободно Косово и Метохију где могу да живе.

 

 

Извор: КМ Новине