У Норвешкој а сада и у Србији разрађен систем ОДУЗИМАЊА ДЕЦЕ! (ВИДЕО са преводом)

Психолог градског центра за социјални рад Београд, Звездара, Србија, Смиља Игић, која је предводила одузимање малолетне М.Т. (6) из Београда од њених биолошких родитеља и преко које иде сва комуникација пронађена и на листи Barnevarn у Норвешкој која се бави усвајањем деце из Иностраних земаља. У најмању руку је чудно да неко ради у Центру за социјални рад у једној земљи где је у могућности да одузима децу, да конкурише на позицију у другој земљи Центра за прихват и УСВАЈАЊЕ деце из других земаља и да за сво то време буде сувласник „Кризног центра за мушкарце“ – Crisis Centre for Men Serbia

globalmediaplanet.info

У центру збивања

Поштовани читаоци, покренути најновијом вешћу да је Норвешка румунској православној породици Боднариу одузела 4 деце, превели смо ову емисију руске телевизије TVC – ”У центру збивања”. Да ли се нешто тако спрема и нама са прихватањем новог Грађанског законика ове године, којим је предвиђено да социјалне службе могу да одузму дете родитељима ако га физички и најблаже кажњавају?

Иначе, у норвешки корумпирани систем за заштиту деце, дубоко је уплетена криминална мрежа која укључује државне службенике – социјалне раднике, психологе, судије, криминалце, садисте, педофиле и сатанисте, који сви имају користи од ове легалне трговине децом.

У НОРВЕШКОЈ ДЕЛУЈЕ РАЗРАЂЕН СИСТЕМ ОДУЗИМАЊА ДЕЦЕ

129 малишана за непуне три године. Норвешка и Финска настављају да краду руску децу. Социјалне службе ових земаља се, у правом смислу речи, баве киднаповањем, само што их откуп не интересује – практично је немогуће вратити децу. Игноришу се обраћања руских чиновника, руске дипломате се и саме труде да се држе подаље од оваквих прича, а самостално се истргнути из оштрих шапа већ по злу познате службе Barnevarn је немогуће.

А Barnevarn не намерава никоме и никада да врати децу. То уопште више нису руска деца већ веома вредни адути. Шта ће Норвежанима и Финцима баш руска деца? Истраживала је Марија Богомолова.

И ево управо тих адута. Двојица синова Андреја Арнесена. Син и ћерка Јелене Кузнецове. Норвешке социјалне службе су одузеле децу од Руса и држе их на тајном месту. Узрок – родитељи су своју децу наводно грубо васпитавали. Сада им је дозвољено виђење неколико пута годишње, под надзором посматрача. Да не би нешто сувишно избрбљали.

“Постављати питања детету о животу пре одузимања, шта они мисле о мами и тати је забрањено. То је забранио Barnevarn. Наш разговор могу да прекину уколико почнемо да постављамо нека озбиљна питања“, испричала је Јелена Кузњецова.

Са децом не треба говорити о нечему што може да их забрине. То је цитат. То јест, било која тема може да постане узрок забране виђања једном заувек. И то нису само пусте претње.Петогодишњег Оскара Ш., сада је чак и опасно да кажемо његово презиме, Норвежани су одузели због млечног зуба који је испао. Њега скоро да су вратили када је на руској телевизији изашла репортажа. Бака дечака се излетела и рекла да би им боље било да дођу у Русију. Barnevarn је схватила то као позив на отимање и поново је сакрила дечака. Већ неколико дана ништа се не зна о судбини малог Оскара.

Чини се да против Руса у Норвешкој делује прецизно разрађен систем одузимања деце. Јер она су здрава, психички нормална, интелектуално развијена. Наше дипломате нису успеле ни једном да узму од Barnevarn-а малу руску децу. Руси су се пред тим системом заштите нашли потпуно незаштићени.

Закону послушне људе стављају у ситуацију да морају да се оправдавају, стављају им на терет оптужбе које се објективно не могу доказати. “Пре две године сте ударили дете по гузи“ – немогуће је да то докажете. А ако се обратиш у амбасаду – значи да хоћеш да украдеш дете! Ви не можете ни да замислите колика је тамо тотална контрола. Сви цинкаре све. – говори координатор организације “Руске мајке“, Ирина Бергсет.

Они који су лично имали контакт са Barnevarn, тврде да је ова служба свемогућа. Она игнорише грађане и било какве међународне договоре. Они могу да узму било које дете. Не само из мешовитих породица, него и из чисто руских. У којима оба родитеља и деца имају само једно држављанство – руско. При чему чак и не морате да живите у Норвешкој. Довољно је да се нађете тамо у пролазу. На пример, чекате на аеродрому, подвикнули сте на дете “пссс….” или нешто слично. Некој тамо тети се то није свидело – само један позив и даће јој ваше дете. А вас ће протерати из земље. – говори Ирина Бергсет.

И нико неће моћи да вам помогне. Као одговор на захтеве, руске дипломате добијају од Barnevarn-а формалне одговоре. “Служба за заштиту деце Barnevarn говори да то питање не треба да буде упућено њима, већ норвешком МИП, норвешки МИП одговара да то није у њиховој надлежности, већ Barnevarn-а и то је вртешка, врте нас у круг“, изјављује Заштитник права детета у РФ, Павел Астахов.

Сви подаци о одузетој деци су тајни. Као и о самој служби Барневарн. На сајту организације су детаљно описане предности усвојитељских породица. Али не постоји детаљна информација о самој служби. Појављује се питање – због чега? Следе одговори…

ДЕО ПРВИ

Barnevarn је мегабизнис пројекат. Веома профитабилан. Јер се трећина норвешког буџета, према речима експерата, одваја за заштиту деце. То су милијарде. Њих троши Barnevarn. Ево једног од објављених извештаја.

Barnevernselskaper med profitt | Child welfare create a profit |Центри за социјални рад створени су да доносе огроман профит

Део система су приватни дечији вртићи и школе, васпитно-поправни центри, поликлинике, психијатријске установе и хранитељске породице. За свако одузето дете, ове установе добијају свој део колача. Хранитељска породица, на пример, добија око две хиљаде евра месечно за свако усвојено дете. Занимљив детаљ – ко је власник овог бизниса?

“Сав тај бизнис је купио један лондонски фонд под називом Органа Капитал. Они су део групе Bank of America. Објављују годишњу добит, колико плаћају пореза од тих дечијих домова, све је одштампано у новинама. Све је чисто и транспарентно. То је један од најбрже растућих и најпрофитнијих бизниса у периоду пада економије у Европи“, објашњава Ирина Бергсет.

Али то још није све. Одузета деца не само што доносе новчану добит. Она помажу да се реше демографски проблеми Норвешке. Њени становници не могу да их поправе на природан начин, тачније – не желе. Нормални односи између мушкарца и жене тамо су већ проглашени за остатке прошлости. Друштву које је прекинуло везе са традицијама, природно, потребни су нетрадиционални начини размножавања. За њих, по мишљењу пострадалих родитеља, и одговара Barnevarn.

“Дете отимају из нормалне породице и дају га или пару без деце, или хомосексуалцима. И они га васпитавају, по своме. Ми чак и не знамо да ли су то породице. То могу бити две маме, две тате, а могу бити и два човека који споља изгледају као мушкарац и жена. Али један од њих је зоофил, а други некрофил. Разумете, ми не знамо“, објашњава Ирина Бергсет.

Чудни методи васпитања у Barnevarn

Али зато знамо ко израста из таквог васпитања. Норвешки стрелац Anders Behring Breivik. Као малог дечака га је Barnevarn одузела од породице. Силовали су га и тукли. Брејвик је убио 77 људи. Но он није једини кога су малтретирали. Годишње се у усвојеним породицама силује петоро деце. Ово су само познате и доказане чињенице. Овај здрави, истетовирани мушкарац је Lars Marius Sivertsvik. Преступник – рецидивист. Такође производ васпитног система Barnevarn. После 18 година, он је поново дошао у дом у коме су га сакривали од рођених родитеља. “Било ми је јако тешко. Прошао сам нешто што не бих пожелео никоме“, присећа се он.

Заиста, многу децу су због невиних грешака приморавали да изброје све мраве у мравињаку. И да раде много тога, у поређењу са чиме све неслане шале из војске изгледају као потпуно невине!

Ти чудни методи васпитања су практиковани у Barnevarn установама за заштиту деце.И то је чињеница о којој се у Норвешкој намерно ћути. Могући разлог, како говоре експерти, је тај што Barnevarn није обична социјална служба, већ специјална служба социјалног инжињеринга. Она одузима децу са нормалном психом и ломи је. Тако да дете постане тихо и безлично. Са њим се даље може радити било шта. Какве се технологије за то користе није познато. Али експерти говоре о великој масовности тог експеримента.

Barnevarn и у Србији?

Barnevarn постоји и у Шведској, Холандији, Немачкој, Великој Британији и Финској а тај систем се сада успешно имплементира и у Србији (Случај одузимање малолетне М.Т. 6 година старости од оба биолошка родитеља – Случај породице Тркуља о чему смо већ писали у више чланака). Узгред, Финци су ове недеље поново одузели руску девојчицу Диану. Дијанину маму оптужују да туче своје дете. Поднели су кривичну пријаву и већ су изјавили да дете неће вратити (потпуно исто је урадио и Центар за социјални рад Звездара који је поднео Тужбу Суду за лишавање родитељског права породици Тркуља али далеко касније од одузимања самог детета чији повод је потпуно нејасан. Дете је насилно одвојено од својих родитеља сада више од 100 дана са врло ограниченим виђањем. За сво време дозвољено им је да је виде само неколико пута, нису дозволили да је виде ни за своју славу, ни за Нову Годину ни за Божић). Судити се са финским социјалним службама је невероватно компликовано исто као и сада у земљи Србији. Према овим породицама овде, као и у Норвешкој, постоји претпоставка кривице а не претпоставка невиности. И то нарочито важи за Русе и Србе. Са Американцима, на пример, ни Финци ни Норвежани не желе да имају везе и ту важе потпуно друга правила.

Психолог градског центра за социјални рад Београд, Звездара, Србија, која је предводила одузимање малолетне М.Т. (6) из Београда од њених биолошких родитеља и преко које иде сва комуникација пронађена и на листи Barnevarn у Норвешкој која се бави усвајањем деце из Иностраних земаља. За више погледати ОВДЕ и ОВДЕ и ОВДЕ (ускоро више). У најмању руку је чудно да неко ради у Центру за социјални рад у једној земљи где је у могућности да одузима децу, да конкурише на позицију у другој земљи Центра за прихват и усвајање деце из других земаља и да за сво то време буде сувласник “Кризног центра за мушкарце” – Crisis Centre for Men Serbia

Смиља Игић, Србија или Норвешка

 

Men’s Crisis Centre Smilja Igic APR 21 11 2017

Men’s Crisis Centre Smilja Igic APR 21 11 2017

Кризни центар за мушкарце (3 downloads)

Са Американцима другачије

“Ако се појаве овакви проблеми, у најбољем случају ће упутити примедбу. Али неће узимати децу, зато што је то Америчка зона интереса а када су у питању Америчке зоне интереса онда било које место, у коме су угрожена права бар једног Американца, на то место могу послати специјалне јединице, могу да пошаљу крилате тј крстареће ракете, објаве рат, било шта“, говори Павел Астахов.

Русија ће, према речима дечијег Омбудсмена деловати другачије. У границама међународног права. “Ми се налазимо у најтежем положају. Са једне стране, саосећамо са родитељима, заједно преживљавамо све и покушавамо да учинимо све што од нас зависи, чак и више од тога. Али, са друге стране, треба да схватимо да уколико сте дошли у страну земљу у потрази за бољим животом, будите спремни на то да ће вам доћи и рећи – Ви неправилно васпитавате своје дете, сувише често га грлите, сувише често га терате да пере руке“ – говори Астахов.

Али зато та организација може да примора родитеље да често дају мокраћу на анализу, свакодневно. Према званичној верзији, та анализа треба да помогне у васпитању деце. А реално – треба да привеже родитеље за место становања и да им веже и руке и ноге. Породица се налази под сталним надзором. Над њом је покренут тајни процес. А то значи да ће им раније или касније ипак узети дете. И једини излаз за оне на које је Барневарн само погледао је да беже. Као што је бежала Наталија Сухановскаја са ћерком. У ономе у чему су биле, првим летом. Муж је остао да покупи ствари. Њега могу да оптуже за киднаповање свог рођеног детета. Руско дете је побегло са удице. Међутим Barnevarn то не опрашта… (наставиће се)

Погледајте ВИДЕО – Узнемирујући Садржај

Извор: ФБ Репортер