Шиптарска такозвана војска у пуној опреми прошла кроз Митровицу

siptarska vojskaЧлан тима Србије у преговорима између Београда и Приштине Бојан Јаковљевић сматра да последња вежба такозваних Косовских безбедносних снага (КБС) на правцу јужна Митровица-Баир-Ваганица представља претњу новим нестабилностима, али да Срби имају начина да се одбране у случају да их неко покуша напасти.

„То је њихов стари метод рада, застрашивање и заплашивање. То је покушај стављања Србије пред свршен чин. Нама то није први пут и ми смо овде, бар на северу Косова и Метохије, потпуно спокојни јер знамо да је Хашим Тачи много пута до сада пуцао из празне пушке. Тако и сада ради, па не очекујемо никакав егзодус Срба одавде“, рекао је Јаковљевић Срни.

Он је поручио да Срби са Косова и Метохије имају начина да се одбране у случају да неко покуша да их нападне.

„Потпуно смо спокојни и мирни, али ће тај ко покуша да нас нападне бити одговоран за нову нестабилност на овом простору Балкана, па можда чак и шире“, нагласио је Јаковљевић, који је и посланик у Скупштини Србије.

Око 1.000 припадника Косовских безбедносних снага под пуном борбеном опремом прошло је кроз јужну Митровицу. Они су извели „тактичку обуку“ на правцу јужна Митровица – Баир – Ваганица, који по карактеристикама веома подсећа на правац Суви До – Брђани – Звечан, где у последње три године траје интензивно насељавање Албанаца.

СРНА / СРБИ НА ОКУП