Техеран: Протесте организовао „Тамни принц“ ЦИА Мајкл Д’Андреа

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ИРАНА: У ПРОТЕСТИМА ДОСАД УЧЕСТВОВАЛЕ 42.000 ЉУДИ

Мохамад Џафар Монтазери

  • Државни тужилац Ирана Мохамад Џафар МОНТАЗЕРИ: „Д’Андреа је формирао групу која изазива немире и нереде. У групи је и један официр повезан са Мосадом. Група је план који је разрадила назвала Доктрином доследне конвергенције. Подаци који су у њега унети прикупљани су неколико година. Све расходе групе плаћа Саудијска Арабија“

        ДРЖАВНИ тужилац Ирана Мохамад Џафар Монтазери изјавио је да нереде у његовој земљи организују и распаљују САД, Израел и Саудијска Арабија.

        Оценио је да се ради о антииранској завери и навео да је план за изазивање немира разрадио Мајкл Д’Андреа који је раније руководио одељењем CIA за борбу са тероризмом.

        Према Монтазеријевим речима, Д’Андреа је формирао и групу која изазива немире и нереде по Ирану:

        „У групи је и један официр повезан са Мосадом. Група је план који је разрадила назвала Доктрином доследне конвергенције. Подаци који су у њега унети прикупљани су неколико година. Све расходе групе плаћа Саудијска Арабија“.

        Монтазери је открио да су у припремама за изазивање немира учествовали и лева екстремистичка иранска групација „Организација муџахедина иранског народа“, присталице монархије и неколико група „повезаних са комунизмом“.

        Државни тужилац је прецизирао да је група формирала „две оперативне ћелије“ – једну у ирачком граду Ербилу, а другу у Авганистану. То је, према његовим речима, урађено да би се протесте у Ирану убацили припадници Исламске државе.

        New York Times је у јуну 2017-те објавио да ће деловањем CIA према Ирану руководити Мајкл Д’Андреа који има два надимка – „Тамни принц“ и „Ајатолах Мајк“.

        У истом тексту је навео да је Д’Андреа био координатор потраге за Осамом бин Ладеном.

        Јуче је командант Корпуса чувара исламске револуције – генерал Мохамад Али Џаафари – објавио да је смута-2017 у Ирану доживела пораз.

        Данас је министар унутрашњих послова Ирана, Абдолреза Рахмани Фазли, саопштио да је у протестима учествовало око 42.000 људи.

*

Извор: ФАКТИ