Зоран Вукотић (47) расељено лице из Вучитрна, некадашњи радник Општинског суда у Вучитрну којег косовско Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин током 1999 године у Вучитрну а који се налази у притвору затвора у Грдовцу код Подујева, у јако је тешком стању. Наиме, по речима адвоката Небојше Влајића, Вукотићевог браниоца, којем је данас пред Општинским судом у Митровици почело суђење за један од три поступка који се воде против њега, Вукотић се осећа додатно лоше јер га у затвору нико не посећује .- Вукотић се налази у притвору од новембра месеца прошле године када је испоручен Косову из Црне Горе где је ухапшен у марту 2016 године у Никшићу. Међутим, најстрашније је што све ово време Вукотића који нема родбине, није обишао у затвору нико ни од представника наше власти односно Владе Србије иако су при том у међувремену посећивали српске затворенике оптужене за иста кривична дела-истиче за наш лист адвокат Влајић .

И док објашњава да Вукотић буквално нема ни адекватну гардеробу али ни новца за цигарете, адвокат Влајић истиче да му пријатељи повремено пошаљу симболичну помоћ, али да га од службених лица односно службеника Србије никада нико није обишао, што му, каже, најтеже пада јер је и без охрабрења. Иначе, против Вукотића се, по речима адвоката Влајића воде три поступка, при чему су у првом поступку салсушани сви сведоци оптужбе, у другом се очекује почетка процеса док је у трећем случају , судски процес започет данас.

ОЧЕКУЈЕ ДОЗВОЛУ?!

На питање зашто за разлику од осталих српских затвореника који су у притвору у затвору високог ризика у Грдовцу код Подујева, нико од службених лица односно представника Владе Србије није био у посети Вукотићу, који иначе нема родбине, Дејан Павићевић, официр за везу Београда у Србији каже да “до сада није имао дозволу и да ће покушати да то учини, ускоро чим добије дозволу за ову посету”.