Албанци ослобођени због напада на пункту Добросин

Основни суд у Гњилану ослободио је оптужби свих десет припадника “Добросинске групе“, оптужених за тероризам и за учешће у терористичким групама. Они су били оптужени да су 2012. године ватреним оружјем напали контролни пункт Полиције Србије у селу Добросин у општини Бујановац.

albanci-oslobodeni-zbog-napada-na-punktu-dobrosin

Клан Косова

Суд је ослободио оптужби Ваљона Јашарија који је био оптужен за тероризам и учешће у терористичкој групи. Он је претходно за исто дело био осуђен на девет година затвора.

Ослобођени су и Скендер Јашари који је раније био осуђен на казну затвора од осам година, Газменд Љакна који је првостепеном пресудом осуђен на пет и по година затвора и Газменд Ђумшити осуђен на шест и по година затвора.

Такође су ослобођени и Ћендрим Реџај, Мухамед Аљиу, Скендер Сељмани, Абдулах Зогај, који су осуђени на по пет и по година затвора, Енвер Мусоли који је био осуђен на шест и по година затвора, као и Јетон Сељмани који је био осуђен на две године и два месеца затвора.

Апелациони суд је прихватио жалбе њихових бранилаца и предмет вратио на поновни поступак.

Како јавља „Газета Експрес“, Основни суд донео је одлуку да ослободи осумњичене, који су повредили српског полицајца, уз образложење да не постоје докази да су извршили напад.

Тужилац Еулекса саопштио је да су нападачи користили аутоматске пушке приликом напада.

 

 

Извор: Радио Контакт плус