ПРИЗРЕН – Богдану Митровићу (74) из села Сопина код Суве Реке, који је ухапшен када је група расељених кренула на литургију поводом храмовне славе у Мушутишту, продужен је притвор на још два месеца. По речима адвоката Дејана Васића, Митровићевог браниоца, одлуку о продужетку притвора донео је Основни суд у Призрену на предлог Специјалног тужилаштва за ратне злочине Косова.

-У свом предлогу да се Богдану продужи притвор специјални тужилац је навео речи повереника за повратак из Суве Реке, Ђељадина Садикаја, грубо игноришући остала сведочења која озбиљно доводе у питање основаност сумњи. Он се током истраге понашао крајње инертно, обзиром да је у последња два месеца саслушао само три сведока које је предложила одбрана. Тиме се оглушио о обавезу хитног поступања – истиче за Новости адвокат Васић.

Напомињући да суд у својој одлуци није ценио поменуте околности, као и да је притвор продужен уз штуро и паушално образложење, адвокат Васић наглашава да је суд игнорисао одговоре које је он као Митровићев бранилац благовремено изнео.