Дарку Тасићу ухапшеном на административном прелазу Брњак, одређен једномесечни притвор на Косову, због сумње да је „починио ратни злочин“

Дарку Тасићу (45), којег је косовска полиција ухапсила због сумње да је наводно починио ратни злочин, одређен је једномесечни притвор, рекао је Срни његов адвокат Дејан Васић.

Васић каже да је прихваћен предлог специјалног тужиоца Еулекса Пола Флина да Тасићу буде одређен притвор због „основане сумње да је починио ратни злочин током 1999. године у албанском селу Мала Круша, између Призрена и Ораховца“.

„Мој клијент је одбацио наводе оптужнице тврдњом да никада није припадао резервном саставу полиције Србије, те да је током 1999. године, као и у постратном периоду, радио на железници у Лепосавићу. Ако то докажемо, верујем да ће мој клијент бити ослобођен“, рекао је Васић.

Он је додао да је Тасић пребачен у притвор у Гњилане.

Косовска полиција ухапсила је Дарка Тасића, рођеног у Призрену, јуче ујутро на административном прелазу Брњак, на путу Рожаје-Зубин Поток.

Тасић је један од Срба чија се имена налазе на списку лица осумњичених за ратне злочине почињене на Косову и Метохији током 1999. године.

 

 

 

 

Извор: НСПМ