МАРКО ПУШИЦА: УХАПСИТЕ УГЉАНИНА!

Marko Pušica: Uhapsite Ugljanina!

Након последњег наступа Сулејмана Угљанина, актуелног председника БНВ, који је на конференцији за новинаре позвао Владу и ЕУ да утврде датум повлачења српске војске, полиције, тајних служби и правосудних органа са „територије Санџака“ и тиме по ко зна који пут, на противправан начин покушао да интернационализује положај једне националне мањине у Републици Србији, Српски покрет Двери изражава забринутост и позива надлежне државне органе да примене закон и ухапсе Угљанина.

За разлику од актуелне власти која очигледно немо посматра Угљанинове сепаратистичке наступе и вероватно сматра да се ради о трабуњању незадовољног бившег коалиционог партнера, Двери сматрају да овде није реч о екстремној реторици, већ о потенцијалном сецесионизму и реализацији старе идеје о тзв. зеленој трансверзали.

Такође, забрињава нас и чињеница да је Угљанин на овај начин злоупотребио положај председника БНВ и легитимне интересе муслимана у Републици Србији, те је неопходно преиспитати његов даљи останак на актуелној функцији.

Српски покрет Двери позива надлежно Министарство државне управе и локалне самоуправе да преиспита законитост рада БНВ и да предузме све мере и радње у складу са законом ради враћања  рада овог националног савета конкретне националне мањине у оквире Устава Републике Србије и важећих закона. Такође, надлежним државним органима који врше кривични прогон поручујемо: ухапсите Угљанина!

Марко З. Пушица

потпредседник Двери

*

Извор: ДВЕРИ