Др Љубомир Т. Грујић: Докле намеравате овако?

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

Андрићев венац бр. 1

11000 Београд

predstavkegradjana@predsednik.rs

ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ АНА БРНАБИЋ

Немањина 11

1000 Београд

predsednikvlade@gov.rs

НАРОДНА СКУПШТИНА

Генералном секретару Светлани Булајић за сваког народног:  sekretar@parlament.rs

Трг Николе Пашића 13

11000 Београд

 Држављанима Републике Србије и медиима  

 

Предмет:      Докле намеравате овако?

Ваша Екселенцијо председниче Републике Србије Александре Вучићу и поштовани председниче Владе Ана Брнабић,

На основу 1. става члана 56 Устава, овим Вам се подноси петиција која гласи:

П Е Т И Ц И Ј А

ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

И ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ АНИ БРНАБИЋ

ДА ПРЕСТАНУ ДА ПОКУШАВАЈУ ДА ПРЕВАРЕ НАРОД

И ДА ПОДНЕСУ НЕОПОЗИВЕ ОСТАВКЕ

УВОД

 

И у теорији и у применама динамичких система је познато и доказано следеће:

Ако се стабилни системи мећусобно повежу, спрегну, у већи систем онда тај већи, целокупни, систем може да буде нестабилан. Стабилност сваког подсистема појединачно не гарантује стабилност целог система. И обратно важи.

Примењено на људе и друштво то значи следеће:

Ако се поштени, честити људи, који не лажу, који су морални, сједине у групу, у друштво, у организацију, онда та група, то друштво, та организација може да буде  непоштена, нечестита, лажљива, неморална. И обратно важи.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

  • Ви, као и народни посланици из Српске напредне странке и њених коалиционих партенра, тврдите и хвалите се, што сте чинили и прошле јесени неколико месеци пре избора у марту ове године, да повећавате пензије за 5000 динара у новембру месецу као резултат усепшне финансијске политике ваше власти!
  •  Смањење пензија је власт спровела и спроводи самовољно без сагласности народа чак и без сагласности пензионера, што представља одузимање, отимање, заправо пљачкање, пензионера.
  •  Свим пензионерима којима месечно отимате од пензије ви са тих 5000 новембарских динара не повећавате пензију већ само смањујете месечно одузимање од пензије, смањујете само једно месечно одузимање ако одузимате 5000 динара, или смањујете вишемесечно одузимање онолико месеци док поново не почнете да им отимате цео износ од пензије.
  •  То што уводите пезионерске картице је опет један начин обмањивања пензионера и покушај да пензионери забораве да им два пута месечно отимате од пензије.
  •  То је истовремено покушај да добијете захвалност и оданост пензионера којима не отимате од пензије јер су им пензије мизерно мале.
  •  Као властодршци који иступате као државни органи никакво повећање пензије ви не дајете оним пензионерима којима нисте одузимали и не одузимате од пензије.
  •  То једномесечно повећање пензије њима од 5000 динара њима дају они пензионери којима се месечно годинама одузима од пензије. То кријете.
  •  Ви тиме омаловажавате све пензионере сматрајући их толико излапелима да не могу да схвате ваше обмањивање народа, а и сву њихову незапослену децу коју они издржавају ниподаштавате сматрајући их незрелима, као и цео народ намећући нам обавезу да морамо вама неприкосновено да верујемо.
  •  Ви то све чините неколико месеци пред изборе и тиме омаловажавате и све пензионере, поготову оне којима се не одузима од пензије, и цео народ, очекујући да ће вам веровати да је то новац добијен вашом ефикасном финансијском политиком, тј. да ће вам веровати да то није новац од пензија пензионера којима се отима од пензија.
  •  Ви истовремено омаловажавте пензионере сматрајући да су они баш толико излапели да ће прихватити ваше хвалисање као доказ о успешности ваше финансијске политике и да ће опет вама масовно давати подршку на свим изборима које будете расписали и одржали.
  •  И за ваше добро и за добро целог народа и државе је да престанете да покушавате да нас обмањујете и да сами себе обмањујете (што је највиши степен обмањивања).
  •  И за ваше добро и за добро целог народа је да се освестите, поштено, честито и неострашћено погледате шта сте урадили и шта радите Србији и целом народу и да без одлагања поднесете неопозиве појединачне и колективне оставке.

Београд, 1. новембар, 2017. године

С дубоким поштовањем институције председника Републике Србије и с поштовањем институције председника Владе,
својеручно:

Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији

Џона Кенедија 31/15,

11070 Београд

lyubomirtgruyitch@gmail.com