Хладан туш из НАТО-а за Косово: Рамушу прецртане функције!

Image result for харадинај у нато

Амбасадор Шпаније у НАТО Мигел Агире де Карсер, затражио је током посете делегације Северноатлантске алијансе бази Кфора Драгодан у Приштини, од косовских званичника да се не представљају функцијама које обављају.

Како преноси приштински „Експрес“, током посете која се догодила прошле недеље он је од косовског премијера Рамуша Харадинаја затражио да се не представља као премијер, као и од других косовских званичника да се не представљају функцијама које обављају, а од представника Косовских безбедносних снага да буду буду без униформи.

Лист наводи да је то био дан када је Шпанија била суочена са независношћу Каталоније а шпански амбасадор у НАТО је поставио услове под којима званичници косовских институција могу да присуствују састанку са амбасадорима НАТО-а.

Извори „Екпреса“ указују да је Харадинај на то одговорио одбијањем да присуствује састанку, а потом и одбијањем да учествује на заједничкој конференцији са високим званичницима НАТО у штабу Кфора.

Делегацију НАТО-а предводила је заменица генералног секретара НАТО-а Роуз Гетемилер, која се састала са косовским председником Хашимом Тачијем.

Она се, како наводи „Експрес“, обраћала косовоским званичницима само личним именима, не помињући њихове функције и водећи рацуна да се не прејудицира ништа о статусу Косова.

Шпанија није признала једнострано проглашену независност Косова, уз још четири земље ЕУ.

 

 

Извор: БК