Непријатељ новог пута свиле – геноцид Саудијске Арабије над Јеменом

Нова открића о улози Саудијске Арабије у терористичким нападима 11. септембра на Сједињене Државе пoстављају императив: садашњи геноцид у Саудијској Арабији против Јемена мора престати. Саудијске мреже које су починиле такве злочине против човјечности морају се смањити. Поступајући тако, отвара се пред читавим свијетом, укључујући и Блиски Исток, нови пут свиле – „Иницијатива за развој области и путева, који је неопходан процес  као „мир кроз развој“. Ово је потребно да се оконча стални рат у том подручју – сматрају у организацији Ларуш.

Оно што је, према њиховом мишљењу, у овом смислу неопходно јесте стварање међународне истражне комисије за дјела Саудијске Арабије против Јемена и сет непосредних акција. Кина је ове седмице указала на своју подршку таквој истрази и „политичком“ рјешењу.

Организација Ларуш предлаже сет мјера које треба спровести:

-Зауставити бомбардовање у Саудијској Арабији и све друге нападе на Јемен.
– Зауставити блокаду Саудијско-јеменске луке.
– Зауставити све спољашње сметње у Јемену, како би се омогућило повратак у процес преговора који је постојао прије почетка бомбардовања, како би се наставио рјешавање домаћих разлика.
– Обезбиједити неопходну храну, воду, санитарије, медицинску помоћ, јавно здравље и све остале социјалне олакшице у потпуности.
– Обезбиједити било коју другу хуманитарну и економску помоћ која је хитно потребна, посебно за транспорт, склониште и логистику.
– Иницирати припреме за међународну сарадњу да поново изградити Јемен и подстаћи учешће у развоју „Поморског пута свиле“ у Евроазији – Африци.

У Организацији ипак истичу да је Британија блокирала сваки покушај наведеног, чак је блокирала и међународне истражне комисије, док су истовремено Велика Британија и Сједињене Државе и даље снабдијевале оружјем саудијску „коалицију“ која је извршила кривични напад.

На америчкој страни, исти починиоци злочина у Саудијској Арабији раде на смањењу прописно изабране владе предсједника Доналда Трампа. Заузврат, они се међусобно повезују са британским спонзорима саудијског краљевства.

Ларош подсјећа да нове доказе који тешко оптужују Саудијску Арабију, а који су поднесени Федералном окружном суду у Њујорку, од стране групе породица жртава 9/11. Ови тужиоци су поднијели измијењену жалбу, наводећи ФБИ документе, показујући да је саудијска влада запослила и финансирала два саудијска „студента“ у САД – Мохамед ал-Кудхаеин и Хамдан ал-Схалави – чији су покушаји да приступе кокпиту на лету из Феникса до Вашингтона, у новембру 1999. године, били толико претеће природе да је авион направио хитно слетање у Охају.

*

Извор: ИН4С