Повређени припадници тзв “Косовске полиције“ током претреса просторија Црвеног крста

Припадници такозване „Косовске полиције“ нападнути су синоћ у северном делу Косовске Митровице од стране непознатих лица и том приликом повређено је више полицајаца, потврђено је из ове службе.

Фото: КМ Новине, Архива

Инцидент се догодио синоћ око 22.30ч у улици Лоле Рибара, недалеко од седишта Покрајинског Црвеног крста, где су у то време припадници ове службе из Приштине вршили претрес просторија. Истовремено је демантовано да су припадници тзв „РОСУ“ јединица били у овом делу града.

Више Секретара Црвеног крста је приведено или испитивано док су из општина Пећ, Грачаница и Драгаш – Момо ДашићСвета Живић и Зећир Зурапи – врло брзо пуштени на слободу преноси РТВ ПУЛС.

Полиција је у Грачаници и Драгашу одузела печате Црвеног крста и, у кућама приведених, запленила документа о социјално угроженим породицама.

Током вечери припадници косовске полиције били су и у просторијама координатора Црвеног крста за Косово и Метохију у северном делу Косовске Митровице. 

Такође су упали и у зграду општине Обилић, у селу Племетина, одакле су изнели документацију. Као повод за ово узнемиравање нису вероватне малверзације хуманитарном помоћи која се често нађе на уличним тезгама и рафовима продавница, већ наметање још једног атрибута лажне државности косовских Шиптара. Наиме, шиптарски медији са КиМ да је „у опсежној полицијској операцији неколико људи ухапшено, због шпијунаже“.Тачније, оптужбе за шпијунажу засноване су на „илегалном прикупљање личних података на Косову“ а што подразумева базу података државних институција Србије на основу којих се најугроженијима дели хуманитарна помоћ као што је то случај у остатку Србије. ово представља притисак којим се желе протерати и последње преостале институције државе Србије и сасвим сигурно је део преговора из Брисела.

Нема сумње да се ради о још једном кораку попуштања шиптарским сепаратистима и спровођењу издаје коју врши режим из Београда нарочито од потписивања Бриселског споразума чему се треба „захвалити“ Ивици Дачићу и Александру Вучићу пре свих.

 

 

Извор: КМ Новине