Наставaк разбијања српске државе и народа на КиМ – нови шиптарски “избори“

Како је јавила шиптарска телевизија РТК2, њена редакција на српском језику, поред Шиптара и Срби предали своје кандидатуре за градоначелнике квази-општина тзв „републике Косово“.

Они спроводе издају

Погубна офанзива српске политике и властодржаваца се захуктава. Срамоте за учешће у велеиздаји, све је мање. Способност се не цени већ жеља да се учествује у овом нечасном послу и та бројка, као „буренце“ у револверу, окреће се и смењује кога ће „избацити“ за нове шиптарке „изборе“. Зачудо, сепаратистима ти изборима баш ништа не доносе, и албанску заједницу на Косову и Метохији они су, као и свуда  у демократском свету, шаргарепа на подужем штапу. ипак Србима доносе, штету и то тешко поправљиву и надокнадиву.

Градоначелници тих „општина“ шиптарским сепаратистима ће дати пун легитимитет да се представљају као држава јер ће и они своју делатност обављати под њиховом контролом и према „законима“ које су они прописали и које поштују изузев када су у питању положај и несрећа Срба, тада сваки закон престаје да важи.

У овом делу издаје, у име српске власти са листе коју је основао Александар Вучић под лажи-називом „Српска листа“ учествују:

Грачаница – Срђан Поповић
Северна Митровица – Горан Ракић
Лепосавић – Зоран Тодић
Звечан – Вучина Јанковић
Зубин Поток – Стеван Вуловић
Штрпце – Братислав Николић
Партеш-Пасјане – Драган Петковић
Ранилуг – Градимир Микић
Клокот – Страхиња Спасић
Ново Брдо – Светислав Ивановић

Да би сте се уверили у оно што је сасвим очигледно, ипак изненађује да многи још увек то не желе да виде, како ови „избори“ немају ништа са већ против српске државе, погледајте и списак ових општина у регистру тзв „републике Косово“ а које не постоје на списку регистра Општина по законима републике Србије: кликом на ОВУ ВЕЗУ https://kk.rks-gov.net/

А да јесте под патронатом Александра Вучића, будући изразито неспособни да поштеним радом себи обезбеде угодности и животни комфор какав прижељкују, ови кандидати то сами истичу доживљавајући Вучића као свог хранитеља јер им је омогућио да се без опасности предају кршењу закона своје државе, Републике Србије, и да некажњено на њену штету профитирају..

,,Ови одговорни, храбри и пре свега честити људи ће се у наредне четири године борити за бољи живот Срба на овим просторима, уз снажну подршку грађана и председника Србије Александра Вучића и владе Србије. Дубоко верујем да ће грађани подржати Српску листу и њене кандидате. Поред ових општина имаћемо кандидате за одборнике у 11 општина где Срби на жалост нису већина”, рекао је Горан Ракић, председник Српске листе.

Да је безмало свака реч овде изговорена, само безочна лаж, лако се да проверити. Одговорност није особина ових људи, у оном разумном облику не ревност у безакоњу, јер пре свега они немају ни простора да је искажу зато што немају никакву надлежност нити слободу у свом раду. За свако погрешно делање и макар на тенутак скретање са пута који им је из врха странке зацртан, одмах бивају кажњени па и шамарани на сред улице што грађани Косовске Митровице одлично знају.

Подршку грађана Србије нити имају сада, нити су имали било када. Хиљаде Срба активно се борило да се не зацари издаја коју сада спроводе али им је заиста снажна подршка дошла из Европске уније а пре свега од врха српске власти на чијем је челу и тада, иако премијер, био Александар Вучић.

Нико не верује да ће грађани подржати ни листу ни кандидате јер познају и једне и друге а што су доказали на свим претходним квази-изборима излазећи у минималном броју и то они које држава Србија плаћа из свог буџета чиме их власт и локални моћници полукриминалне природе, уцењују претећи им губитком посла. Наравно, то сви ови кандидати знају.

То што ће имати кандидате и у другим општинама у којима Срби нису већина, представља још један сигнал да се не ради о „српским општинама“ како домаћи медији то интерпретирају, већ о општинама са српском већином али које функционишу по законима тзв „републике Косово“.

Да им је жао што Срби нису већина још једна је у низу ових лажи. Након што су Срби чули да су се за градоначелнике ових места пријавили баш ови људи, једни су почели да се селе а други су „у покрету“ или озбиљно размишљају о томе а о чему ћемо јављати наредних дана.

 

 

Извор: КМ Новине