2014. почиње ново ледено доба?

???????? ??????????Руски научници замишљају своју верзију смака света. Они сматрају да ће кроз две године на Земљи почети нагло захлађење. Нови ледени период ће се наставити најмање два века и буквално ће замрзнути свет.

Шеф сектора космичких истраживања Пулковске опсерваторије Руске Академије Наука, доктор наука Хабибуло Абдусаматов изјављује да је планета већ почела да се хлади. Пратећи периодичност промене активности сунца можемо закључивати да нас чекају глобална загревања  или хлађења. „Према подацима које имамо, температура ће стабилно почети да пада од 2014.године. Најниже температуре ће Земља достићи око 2055. године, плус-минус 11 година“, – тврди научник.

„Захлађење ће довести до проблема са храном. А осим тога биће далеко теже да се организује вађење нафте и гаса у северним ширинама. Проблем грејања домова ће бити веома актуелан. Захлађење ће се тицати многих, скоро свих, али претежно северних земаља“, – упозорава Хабибуло Абдусаматов.

Прогнозирано захлађење за дужи период може бити већ пето мало ледено доба за последњих девет векова. Сличне климатске појаве су се понављале у 13.,15.,17. и 19. веку.

„Како се то често дешава, прво говоре да је све то глупост, квазинаука, да тога не може бити, затим говоре да има неке истине у томе, и на крају кажу, увек смо тако и мислили. Признавање теорије захлађења се шири по целом свету“, – завршава научник.