„Српски промотери тобожњег геноцида у Сребреници штете процесу помирења“

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је „српски промотери тобожњег геноцида“ нису свесни да чине огромну штету процесу помирења.

Миодраг Линта критиковао политичаре уз Србије који одлазе на комеморацију у Сребреницу

– Политика која нема исти однос према свим ратним злочинима, која оптужује само једну страну као главног кривца у отаџбинском рату и која не поштује све жртве производи само напетост и међусобно неповерење и не може довести до трајног мира и стабилности на овом подручју – истакао је Линта у писаној изјави.

Он је навео да је „на челу“ тих „промотера“ лидер ЛДП Чедомир Јовановић, за кога каже да је у потпуности прихватио „лажну тезу“ бошњачких политичара, интелектуалаца и верских достојанственика као и дела међународне заједнице о геноциду над Бошњацима.

– Апсурдно је успоређивати геноцид који су стотине хиљада Срба, Рома и Јевреја доживели у фабрици смрти Јасеновац и широм злогласне НДХ у Другом светском рату, са злочином у Сребреници – истакао је Линта.

– Тиме Јовановић и слични њему дубоко вређају потомке и родбину бројних српских жртава које су страдале у средњем Подрињу и широм БиХ од стране јединица ратног злочинца Насера Орића и Армије БиХ – наводи се у изјави.

Јовановић је у понедељак изјавио да је Сребреница српска срамота и грех и да би ишао у Сребреницу колико год пута треба и поклонио се жртвама политичког безумља.

*

Извор: ВЕСТИ-ОНЛАЈН