„Данас“: ЕУ и САД заинтересоване су за изградњу хуманитарног центра на аеродрому Поникве

Европска унија и Сједињене Америчке Државе заинтересоване су за изградњу хуманитарног центра на аеродрому Поникве код Ужица, објавио је дневни лист Данас позивајући се на дипломатске изворе.

Данас наводи да је пројекат још у фази разматрања, а да су у њега укључене и САД преко амбасаде у Београду. Хуманитарни центар требало бу да буде пандан руско-српском центру у Нишу, преноси Данас тумачење неименованих извора.

Директор аеродрома Поникве Саша Савић рекао је да је тај аеродром прошле године конкурисао код Делегације ЕУ у Србији за изградњу центра за ванредне ситуације, који би требало да покрива западну Србију, источну Босну и северну Црну Гору. Према његовим речима, тај пројекат је ушао у разматрање, али потврда реализације још није стигла.

„Имали смо посету представника из амбасаде САД у Београду, који су рекли да им је идеја занимљива. Чекамо и од њих одговор“, рекао је Савић.

Додао је да је Сектор Министарства унутрашњих послова Србије за ванредне ситуације упознат с пројектом и да су аеродром Поникве и тај сектор заједно конкурисали код Делегације ЕУ у Србији за средства.

*

Извор: Данас