ДЕСАНТ НА СРБЕ У РЕЖИЈИ АМЕРИКАНАЦА

snv-kim30.03.2013.   Инфо служба СНВ северног КиМ                                                               

ЗАШТО ИСТРАЖИТЕЉСКИ ТИМ УН НИЈЕ УТВРДИО ПРАВЕ УЗРОКЕ НАСИЉА 17. МАРТА 2008. ГОДИНЕ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

Иако су за немире у северној Митровици 17. марта 2008. године главни кривци – тројица Американаца, Суд статусно наводно „неутралног” ЕУЛЕКС-а пре три дана одлучио је да, за последице немира у режији тројице тада висококотираних америчких држављана, затворске казне изрекне – тројици Срба, којима је суђено и пресуђено не по уредби УНМИК-а, већ по ,,закону” фантомске „државе Косово”.

Да је омогућено темељито и непристрасно утврђивање правих узрока збивања 17.марта 2008.године у северном делу Косовске Митровице, можда би тим истражитеља УН пре пет година успео да установи евентуалну улогу званичног Вашингтона у иницирању насиља, које су на терену креирали и оперативно спровели амерички држављани : Лари Росин, иначе заменик шефа УНМИК-а, Лари Вилсон – комесар УНМИК полиције и Гери Смит – шеф за специјалне операције УНМИК полиције.

Међутим, иако су постојала поуздана сазнања да је Лари Вилсон, после консултација с Рикеровим (Немац, Јоаким Рикер,тадашњи шеф УНМИК-а) замеником Ларијем Росином, одобрио Герију Смиту да против српских цивила у северној Митровици употреби сва расположива средства, истражитељи нису били у прилици да саслушају Вилсона, јер је пре њиховог доласка отпутовао у Америку.

Основно питање, на које су одговор морали да пруже Лари Вилсон и друга двојица Американаца – Лари Росин и Гери Смит, је : зашто је УНМИК полиција дозволила српским судијама да се 14. марта врате у свој Суд у северној Митровици и зашто је после само три дана уследило њихово хапшење, које је реализовано уз срачунато, односно провокативно ангажовање читаве армаде УНМИК полиције и тенковске јединице француске војске?! Због чињенице да је то противправно хапшење могло да се обави ноћу и без икакве гужве у граду, једини одговор је да су Американци : Росин, Вилсон и Смит, с намером да оптуже Србе и ,,амортизују ” њихово незадовољство због једностраног проглашења независности Косова, намерно испланирали праву војну офанзиву против српских цивила, на које се, по наређењу Герија Смита,  пуцало и гуменим мецима и бојевом муницијом!

Америчка ,, тројка ”, како је потписник овог текста тврдио и у то време, желела је и 17.марта 2008.године створила хаос не само у близини Суда, већ и у целој Митровици. То се, између осталог, може доказати фотографијама и видео записима, на којима се види да су сузавцем у виду ,, тромблона засипана и школска дворишта удаљена више стотина метара од Суда на периферији града. У школска дворишта падале су и врло опасне  ,, шок бомбе, које су УНМИК полицајци из оклопних борбених возила бацали и на пролазнике у близини студентских домова.                                                   

Тадашњи истражитељски тим УН ваљало је да утврди и зашто је поменута америчка ,, тројка ” за хапшење српских судија и десант на северну Митровицу одредила баш 17. март ?! Тог дана у северној Митровици било је планирано обележавање погрома косметских Срба 17. марта 2004. године, који је, кроз пласман паклене дезинформације о узроку страдања тројице албанских дечака, такође био резултат америчке режије, тачније – америчке тв мреже CNN. Таква подударност, мора се признати,  наводи на једино прихватљив закључак да се о ,, случајности ” ни случајно не може говорити.

 

ШЕФ   ИНФОРМАТИВНЕ СЛУЖБЕ
СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ВЕЋА
СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ                                                     

                      Раде  Негојевић