НП Отаџбина: Вучић идеји „Небеске Србије“ супротставља Веберов германски протестантизам

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ запањен је чињеницом да у свом видовданском говору председник Републике Србије, који се заклео на олтару Мирослављевог јеванђеља, ниједном није споменуо да је Косово и Метохија део Републике Србије. Није макар ни декларативно нагласио да ће се он као председник Србије борити да сачува Косово и Метохију у оквиру своје матице

NP otadzbinaЧеститка председника самопроглашене „Републике Косово“ Хашима Тачија Александру Вучићу поводом његовог избора за председника Србије телефонским путем показује блискост ове двојице политичара.

Режимски медији у Србији су прећутали ову информацију да би прикрили присност која постоји између председника Републике Србије и председника сепаратистичке парадржавне творевине створене на тлу Републике Србије.

Председник Републике Србије је у свом видовданском говору, одржаном јуче у Крушевцу, на досад невиђено бруталан начин кренуо у обрачун са идејом „Небеске Србије“ и косовским митом. Александар Вучић се из петних жила трудио да обесмисли, унизи и сруши косовски мит не схватајући да је он створен у тешка времена када је требало обновити идеју националне државе, сачувати српски народ као и простор на коме он живи. Ове вредности су за председника Републике Србије стране јер за њега постулати државе, нације и територије не значе ништа, он готиви нешто друго а то је: новац, новац и само новац. На један невероватно покварен начин у видовданској беседи он идеји „Небеске Србије“ и голог опстанка српског народа супротставља, хвалећи га притом, Веберов германски протестантизам. У видовданском говору он збори на неприличан начин о изграђеном аутопуту припремајући терен за пут Ниш-Приштина-Драч за који лично верује да би се и Цар Лазар сложио. Сасвим неприкладно и у крајњем случају непристојно према косовским жртвама и косовским мученицима.

Идеја „Небеске Србије“ је настала на темељу мучеништва спартанског краља Леониде чије су жртве у борби против Персијанаца допринеле победи хеленског света против персијског царства.

Председник такође у свом говору покушава да се игра историјом хвалећи улогу Влатка Вуковића, војводе босанског краља Твртка Котроманића, у Косовској бици и успут оспоравајући јунаштво Милоша Обилића истичући значај неких других непознатих дванаест витезова. Ради историјске истине треба објаснити председнику да су управо напуштањем позиције коју је држао Влатко Вуковић у Косовском боју Бајазитове трупе зашле иза леђа центру српске војске кога је предводио Цар Лазар због чега је српски кнез и убијен.

У својој видовданској беседи председник Српске напредне странке апелује на српску слогу позивајући се на искуство из времена Косовске битке и српске неслоге. Мало чудно имајући у виду да је управо он у ових пет година своје владавине главна конфликтна личност на политичкој сцени Србије обрачунавајући се из дана у дан са свим и сваким.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ запањен је чињеницом да у свом говору председник Републике Србије, који се заклео на олтару Мирослављевог јеванђеља, ниједном није споменуо да је Косово и Метохија део Републике Србије. Није макар ни декларативно нагласио да ће се он као председник Србије борити да сачува Косово и Метохију у оквиру своје матице. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ претпоставља да је овако важну поруку Александар Вучић избегао да каже како се не би замерио свом пријатељу Хашиму Тачију.

P.S.

На свим руским радио станицама данас је у Руској Федерацији главни хит песма рок групе Валерија Кипељова која се зове „Косово поље“. Прелепи текст ове песме написала је руска књижевница Маргарета Пушкин. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ саветује председнику Републике Србије да макар једном послуша ову песму, можда би нешто из ње корисно схватио и научио.

Косовска Митровица, 29. 6. 2017.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“