Др Љубомир Т. Грујић: Вашу срећу градите на овоме!

Резултат слика за ljubomir t grujicВИДОВДАН 2017
Господи
Александру Вучићу, проглашеном председнику Републике Србије,
Патријарху Иринеју,
госпођама и господи:
сваком народном посланику,
сваком судији Уставног суда,
Доставља се држављанимаa Републике Србије и Србима ван ње
Зар Ви на овоме што чините Србском народу Србији, не само на Косову и Метохији, већ широм света, градите своју срећу, успех, углед, повластице, богатство, …?
 
Да Вам пишем опет колико сте Ви, Александре Вучићу, пута прекршили Устав и погазили своје заклетве, заклетву члана Владе и председничку заклетву, нема потребе. Прочитајте, ако нисте, шта сам Вам писао, и то све на време. Ако сте прочитали, а нисте поднели још безусловну оставку, онда то потврђује оправданост тог захтева. Ако нисте прочитали, онда прочитајте доњи допис и поднесете безусловну оставку.
 
Вама, Господине патријарше Иринеју, мислим да нема потребе да објашњавам колико сте православном делу Србског народа дужни да искажете своје покајање за подршку противуставном деловању власти и одвајању од светосавља.
 
Да Вама, сваком народном посланику поново пишем да сте изгубили легитимитет народног посланика, нема сврхе. Једини начин да искупите тај грех и искажете своје покајање је да данас, на Видовдан, не само одбијете кандидатуру Вучићевог кандидата за председника Владе, него да покренете, а потом и спроведете успешно, уставни поступак за његову смену, како сам Вам био предложио.
 
Да Вама, сваком судији Уставног суда, поново доказујем да су председнички избори били нерегуларни, недемократски и неуставни, да Александар Вучић није испунио ни основни услов да буде кандидат за председника Србије, да сте обавезни да оцените уставност и законитост његовог инаугурисања и деловања, нема потребе јер сам Вам на време доставио све доказе. На њих нисте још одговорили. Имате ли важнија посла, или Вам није јасно шта Александар Вучић противуставно ради с државом и народом, и које су последице?
 
Залуд организујете славља и прославе херојских родољубивих дела наших предака јер својим деловањима све то разарате, и духовно и морално и материјално, државно, образовно,
 
Зато Вам свакоме то све поново не пишем, већ Вам свакоме понаособ овиме достављам допис са Косова и Метохије: то није ни крик, то није ни молба, …, то је АНАТЕМА не само на сваког од Вас ако данас на Видовдан не урадите оно што знате да сте обавезни да урадите, што сам овде поновио, и ради чега сте на тим највишим државним и црквеним положајима, него је то ПРОКЛЕТСТВО бачено на сваког држављанина Републике Србије, а најдубље на сваког Србина. Је ли мислите да нисте заслужили то њихово проклетство? Ако тако мислите и после читања овог њиховог дописа, онда тиме још дубље потврђујете оправданост горњих захтева.
 
На проклетству није могуће изградити срећу, по мом мишљењу. А по Вашем? Знаћу вечерас.
 
Нек Вама и свима нама Бог помогне онако, онолико како и колико смо заслужили, ако верујете у Њега, ако не верујете онда нека Вам Србски народ да све оно, онако и онолико, што сте, како и колико заслужили, што пре то боље и за Вас и за цео народ и државу.
С ужасним болом и патњом,
Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд