Драган Антонић: И шта сад?

Коначно, Изногуд постаје калиф! Два пута ће се прогласити за господара Србије, за сваки случај. И трубачи ће бити присутни, како да се Срби веселе без трубе? Мирослав би појео јеванђеље да је знао ко ће се на њему заклињати! Господар је изабрао новог премијера, више му неће викати да је педер! Образована, богата, није Српкиња, нема децу. Идеално!

Добар и луд су браћа… стара српска изрека. Наш народ је много добар. Толико је добар да заборавља сопствене жртве. Опрашта сопствену крв. Одриче се предака, а ништа бољи није ни према будућем нараштају.

Милошевић издао Книн, мислио ваљда да ће тиме спасити Србију? Крв се пролила, народ протеран са својих огњишта, ником ништа, није важно. Сачували смо Србију. Докле?

Тукли смо се 1999. године, гинули и опет капитулација… у Куманову. Драги грађани, сретан нам мир! Какав мир? Уранијумски!

Дођоше и демократске промене… од зла оца и још горе матере. Општа пљачка и отимачина онога што је преостало. Грађани задовољни, отерали су злотвора, људска права и политичка коректност цуре на све стране. Мед и млеко ће потећи, само пустите да демократски лидери раде свој посао.

Зато су и плаћени… или уцењени, како који. Неки су главом платили непослушност. Остали су схватили поруку. Парада шљама и фукаре је обавезна, има чак и куму. Обећања, лажна наравно, инвестиције, камиони, авиони… и све пролази код просечног грађанина покорног. Таман посла да дигне главу или повиси глас! Могли би да смање пензију додатно. Можда и да је укину. Само да не буде горе. Шта се њега тиче тамо неко Косово. Дај да се решимо тог камена око врата, па да нам крене. Ионако су сви продали своја имања Шиптарима, а ми да трпимо због њих. Шта се то нас тиче? Видиш да зову и на војне вежбе!

Болне и тешке реформе трају, а БДП расте ли расте! Он је напунио касу, само прелива, као из фонтане. Он је преломио, не да Србију! Има ту још за исцедити, што да се баци. Коначно, Изногуд постаје калиф! Два пута ће се прогласити за господара Србије, за сваки случај. И трубачи ће бити присутни, како да се Срби веселе без трубе? Мирослав би појео јеванђеље да је знао ко ће се на њему заклињати! Господар је изабрао новог премијера, више му неће викати да је педер! Образована, богата, није Српкиња, нема децу. Идеално! Пуниша Рачић се у гробу окреће, милиони побијених Срба умиру по други пут. Овај пут од срамоте! Ми живи очигледно немамо ни срца ни образа.

Има нека тајна веза, нека енергија струји, између ње, оног малог управника , кума енергетског и страног зета неке удовице. Ветар дува, ветрењаче шкрипе…

Поносна ће бити кад јој рапорт буду предавали официри некада славне војске. Гази чврсто, гледај право… јаја ионако нема. Остао само мућак. Европа нема алтернативу, Србија се ионако сагињати хоће, ако треба и ниже од тога. Уосталом, и османлије су издржале само пар стотина година. Неће ни ови дуже. Малко ће се променити национална структура, али ћемо ипак бити у ЕУ, чврсто и непоколебљиво. Какво бре Душаново царство, какав кнез Лазар? Бранковић је био најпаметнији, сачувао круну и државицу.

И он би ушао у НАТО, па шта ће нама фалити? Каква море Русија, кад су они нама нешто помогли? Ни уранијум нам нису бацили, ни једном нас нису бомбардовали, још кобајаги нуде неку трговинску унију, гасовод и ко зна шта још. Ми смо бре војни партнери са националном гардом Охаја! Мало ли је?

Видиш како смо лепо дочекали мигранте, па их сместили, даћемо им и станове, имања, држављанство. Они ће бре бити бољи грађани од нас, по мери власти. Знаће да цене болне и тешке промене кроз које смо прошли за њихово добро. Неће бити ни Т од тероризма, рекао министар унутрашњих дела. Он је ипак завршио високу школу одбране и безбедности, још је и доктор наука. Ваљда он зна!

Добиће и ваучере. Летоваће се у земљи Србији, мада ни Грчка неће бити запостављена. Монтенегро није опција, имају већ друге госте, па да не буде гужва. Ионако се ништа не пише ћирилицом, па је тешко за разумети, а и не говоре српски, него неки други језик.

Српска листа на Косову и Метохији је освојила свих 10 гарантованих места у парламенту. Лепо ће сарађивати са кољачима у демократској одори. Само још да се промени Устав Србије, и ето столице у УН. Од резолуције 1244 до УН, и још само да се узме „Прешевска долина”, мада ни Ниш није за бацање. То све лепо да се сложи у једну велику државу, макар и са маргарином на челу. Војводина је ионако већ у рукама комшија, купили људи оранице, поделили држављанство ко је хтео. Арапи сеју ГМО а у Србији се спрема парада. Још да су усвојили оне уџбенике о сексу, где би нам крај био? Кажу да је ипак рано, то ће ипак морати нови премијер да погура.

До тада, овако необразовани, мораћемо сами да се сналазимо.

*

Извор: Стање ствари