Александар Вучић јуче показао фотографију пијанице – „једног од досовских батинаша“; Марко Радосављевић: Ја сам глумац, слика којом је Вучић махао – из представе

петак, 16. јун 2017.
Младић за кога је председник Србије Александар Вучић јуче рекао да је покушао да изазове „најтеже могуће“ инциденте током дана његове заклетве, објавио је на свом фејсбук профилу да је фотографија коју је Вучић приказао заправо снимак из представе.

Вучић је јуче осудио је нападе на новинаре, али не поступање обезбеђења према људима који су, како је рекао, провоцирали присутне на скупу СНС испред Скупштине Србије у дану када је преузимао дужност председника.

Одговарајући на питање новинара, Вучић је показао и фотографију човека за кога је рекао да је „један од досовских батинаша“.

„То је један од досовских батинаша који је и тог дана на улицама био и који је спречавао људе… ја му не знам име, да вам право кажем. То је један од досовских батинаша и тај дан је био на улицама и покушавао да изазове најтеже могуће инциденте. А остало ће да утврде надлежни органи“, рекао је Вучић.

Марко Радосављевић је на свом фејсбук профилу навео да је Вучић искористио његову фотографију са „представе, на којој глуми пијаницу“, представљајући га као „неподобног“. На његовом фејсбук профилу објављен је и албум фотографија из представе „Иза кулиса“, у којој је глумио пијанца.

„Ја, који сам најобичнији грађанин, без икаквог утицаја на било која дешавања на нивоу државе, јер немам баш никакву власт, постадох преко ноћи вођин архинепријатељ“, навео је Радосављевић.

Почетком недеље појавиле су се фотографије са скупова у Београду одржаним током полагања заклетве председника Александра Вучића, на којима се јасно види како обезбеђење митинга подршке лидеру СНС практично дави и физички насрће на грађане и новинаре.

На фотографијама се јасно види и насиље над новинарком листа Данас Лидијом Валтнер и једним фоторепортером, као и Марком Радосављевићем, учесником протеста Против диктатуре. У позадини могу да се примете и припадници МУП-а, који очигледно нису обратили пажњу на физичко насиље које се догађа непосредно поред њих.

*

Извор: НСПМ