Владислав Ђорђевић: Избор Ане Брнабић показује ко стварно влада Србијом

Владислав Ђорђевић

Данас – у четвртак 15. јуна – председник Србије Александар Вучић је за премијера Србије именовао Ану Брнабић, декларисану хомосексуалку. Као дугогодишњи противник ЛГБТ лобија могу се осећати разочарано и незадовољно.

Ипак, њен избор има и добрих страна. Једна од њих је та да сада и највећи политички дилетанти могу видети ко влада Србијом. Више нико не може рећи да постоји „владислав-ђорђевићевска“ теорија завере и параноја, него је све транспарентно. Хвала, Вучићу!

Именовање Ане Брнабић заправо не чуди. Као жена – подобна је јаком феминистичком лобију. Као лезбијка – подобна је моћном ЛГБТ лобију. Као полухрватица – подобна је западњачком лобију. Као богаташица – подобна је капиталистичком лобију. Као менаџерка – подобна је технократском лобију.

И још нешто. Прва реченица ове објаве је лаж. Није Александар Вучић именовао Ану Брнабић за премијера, него је најпре њега ЛГБТ лоби поставио за премијера, а недавно и за председника Србије, а сада и Ану за премијера. Зна се ко воду носи, а ко меша малтер. Вучић није педер, он је нешто друго: марионета.

*

Извод: Стање ствари