Мостар: Владика приредио ифтар за муфтију

Mostar, 5. jun 2017.

Мостар, 5. јун 2017.

Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије приредио је у понедјељак увече у свом сједишту у Владичанском двору у Мостару ифтар у част муфтије мостарског Салема еф. Дедовића.

Како су саопћили из Исламске заједнице у Мостару, владика Григорије се на тај чин “одлучио као знак поштовања и јачања добрих међунационалних односа у граду на Неретви и цијелој Херцеговини”.

“Током ифтара највиши званичници двије вјерске заједнице разговарали су о предстојећим заједничком пројектима, које ће ускоро заједнички реализирати. Пројекти, о којима је ријеч имају опће корисну сврху и како је то истакнуто, њима ће се отворити нове перспективе, наде и биће својеврсно охрабрење вјерницима али и свим грађанима”, саопћили су из ИЗ у Мостару.

Ифтару је, како су јавили медији, присуствовао и фра Ико Скоко, водитељ изградње Центра за дијалог у Мостару и иначе бивши гвардијан фрањевачког самостана у Мостару.

Иначе, ово није први пут да званичници Српске православне цркве с подручја Мостара организирају ифтар за муслимане у том дијелу БиХ. Подсјећања ради, 9. јуна прошле године, у цркви Вазнесења Господњег у мјесту Бијело Поље, неких десетак километара сјеверно од Мостара, на чијем челу је свећеник Небојша Радић.

 

 

 

 

Извор: Радио Слободна Европа