Дани капетана Лешија у Бујановцу, концерт на тргу

Овакви догађаји су знаци да држава Србија не постоји, Вучић је сахранио, јер не реагује на овакве скандалозне терористичке манифестације у нашој земљи. Изговор да не раегује је његова тврдња да „не жели да направи већи проблем са њима“ и тиме показује да он не само да нема снаге да се разрачуна са шиптарским тероризмом на Косову, већ ни на југу , нити у било ком делу Србије.
 

БУЈАНОВАЦ

У дому културе у Бујановцу јуче је почела манифестација “Дани команданта Лешија” , којом Албанци обележавају 16 година од погибије једног од команданата бивше Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПМБ) Ридвана Ћазимија.

Lesi siptar

У оквиру ових дана, који ће трајати до 25.маја предвиђено је одигравање фудбалске утакмице, одлазак до места Лешијеве погибије, посета музеју посвећеног Лешију, одржавање фестивала фолклора на коме ће учествовати културно уметничка друштва из Албаније, Косова , Прешева и Бујановца на градском тргу и полагање венаца на гроб Ридвана Ћазимија у Великом Трновцу.

Програм се завршава свечаном академијом која ће бити одржана у Дому културе у Бујановцу.

Иначе, Ћазими је погинуо 24. маја 2001. Године у сукобима између ОВПМБ и државних снага безбедности који је почео крајем 2000-е године а завршио се средином наредне године уз посредовање НАТО и међународне заједнице.

*

Извор: Југпрес