АНАЛИЗА: АЛБАНСКА ЗАСТАВА НЕМА ШТА ДА ТРАЖИ У БУЈАНОВЦУ

Докле ће Срби који живе на југу Србије ићи улицом погнуте главе? Докле ће терористи који су убијали Србе бити слављени? Докле ће се мегаломанске жеље Алабанаца о великој Албанији, мало-мало, па истицати кроз неку нову изјаву, неки нов инцидент, неку нову манфестацију.

Бујановац ових дана слави годишњицу погибије терористе!? Да, терористе.

Низом манифестација у Бујановцу се обележавају «Дани Команданта Лешија». Да се ова манифестација дешава у Албанији, било би разумљиво, али у Србији?

Анализу дешавања на југу Србије за News Front дао је стручњак за безбедност Илија Животић.

«Поред ликвидирања вођа терористичких група врло је важно спречити настанак нових али и онемогућити да неки нови млађи људи наставе стопама ликвидираних.

Американци и Израелци су ту врло паметни. Када желе да сасеку неку терористичку струју, они поред физичке ликвидације раде и на спречавању настанка култа личности.

Тако су Осаму Бин Ладена ликвидирали, а његово тело бацили у море. Тиме су избегли стварање култа личности и неког «светог» места које би посећивали његови следбеници од којих, можда неко и гори по свет постане.

Ми смо, са друге стране, дозволили да се проглашени терориста, убијен у противтерористичкој акцији, сахрани на гробљу у Бујановцу. Да се све време изнад његовог гроба вију Албанске заставе.

Дозволили смо да се окупљају његови следбеници на дан његове погибије?! Невероватно! И после се чудимо што се свако мало појави неки Муслију на југу тражећи «велику Албанију».

То не постоји нигде на свету. Израелци проглашеном терористи одмах сруше кућу, дају отказе породици, а ако се још и буне, само их све протерају.


из музеја команданту Лешију у Трновцу

Куповина мира? Каква куповина мира, па ми смо их, ту тзв. Ослободилачку војску Прешева, Медвеђе и Бујановца разбили на парчиће, иако су службе безбедности тих дана због уведеног тровлашћа тзв. ко министара полиције биле тотално у расулу.

Закон о тероризму мора бити донет. Не можемо се више ослањати на постојећи кривични закон и у њему кривична дела везана за ову тему.

Зар да наши Срби који живе на југу да ових дана иду погнуте главе својом улицом у својој земљи?»

 

 

 

Извор: NEWS FRONT