Српска листа никада неће признати, нити славити ,,Дан независности“ Црне Горе

Саопштење Српске листе:

Српска листа никада неће признати, нити славити ,,Дан независности“ Црне Горе, без обзира да ли ће наша снага у бирачког тијелу бити 1 одсто, 10 одсто или 28,73 одсто. 21. мај 2006. значи негацију 26. новембра 1918. године, највећег празника у историји српског народа са ових простора.

Онога тренутка када сваки “српски представник“ и свака опција коју гласају Срби, легитимише 21. мај, Срби ће суштински нестати као народ у Црној Гори. То што нас пописно има 28,73 одсто је гола политичка форма уколико славимо, као што то раде они који су добили парламентарни легитимитет гласовима Срба, дан када је нестала заједничка држава са Србијом.

Јер, данашња Црна Гора која је територијално и значајно идентитетски асимиловала Брда, Боку и Стару Херцеговину, није, нити може бити старија од српског народа. Државе и државни облици постоје и пролазе, а нација опстаје, ако заслужи да опстане.

Српска нација у Црној Гори данас је роб система који ју је заробио у међусобном проигравању власти и опозиције и диктату Европске уније да не “сметају“ Срби у Црној Гори.

Наш циљ није да се торњамо по држави Црној Гори, као што то раде ,,кумови“ система и шефа режима, наш циљ је да што прије будемо дио уједињеног Српства. И потпуно се отворено одричемо свега што никада више неће и не може бити српско, налик данашњем Цетињу, Цетињанима и данашњој старој Црној Гори.

И када се опет понови уједињена српска држава, што је наш идеолошки сан, Цетиње и стару Црну Гору треба оставити ван њених граница. Заувијек.

А 21. мај обиљежавати као Дан српског пораза и покраденог референдума. То је једини смисао тога датума за Србе, чекајући нови 26. новембар и нову Подгоричку Скупштину.

У Подгорици, 21. маја 2017

Извор: Уједињење