Велика издаја почела на Косову

modest-kolerov„Република Српска има право на самоопредељење, независност и реинтеграцију са Србијом, а то је реално у наредних 10 година, јер у том периоду ЕУ неће тежити да успоставља ред на Балкану како је навикла“, сматра државни саветник Руске Федерације Првог ранга Модест Алексејевич Колеров.

Колеров је Срни изјавио да у Русији постоји схватање да је постојање Републике Српске у БиХ резултат компромиса и да Српска представља природни део историјске Србије.

Не да Русија на Додика и Кустурицу

Он је навео да се у последње време у руским медијима појавила информација о припреми преврата против председника Републике Српске Милорада Додика, за шта одговорност стављају на нове власти у Србији, што, како је рекао, повезују са конфликтом који режисер Емир Кустурица има са властима Србије.

„Ако је то тако, сматрам да у Русији тај сценарио неће подржати“, каже Колеров.

Велика издаја почела на Косову

Према његовим речима, у Русији схватају да све радње које су везане за Републику Српску представљају „део велике издаје којој је почетак на Косову и Метохији“.

Говорећи о стању савремене руске нације, Колеров је оценио да она представља „инвалида који нема половину свог организма“. Он је додао да целовитост руског народа угрожавају вештачки произведени шовинизам у балтичким земљама и Украјини, као и велика унутрашња миграција из Азије.

„Следећи важан политички моменат је што у руској политици нема чак ни терминолошког описа Руса изван Русије, за разлику од српске политике“, упозорио је Колеров.

Он је рекао да у Русији постоји основано мишљење да је жртва коју је поднела Савезна Република Југославија 1999. године довела на власт актуелног председника Владимира Путина.

Модест Алексејевич Колеров један је од најутицајнијих политехнолога у Русији. Радио је као начелник Управе председника Русије за међурегионалне и културне везе, а до сада је објавио око 100 књига.

СРНА / СРБИ НА ОКУП