ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЧАЈЕТИНА ПОТВРДИО ДА ЗЛАТИБОРЦИ 19. МАЈА ДОЛАЗЕ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ВЛАДУ СРБИЈЕ

Служба за односе с јавношћу Општине Чајетина

Стаматовић: У организовани криминал укључена три министарства и сам премијер!

Чајетина, 12.5.2017 – Ми, за разлику од „комплетних идиота из врха власти у Београду“, не рушимо под фантомкама, ми Златибор и Србију градимо, али иако још нити један стуб нисмо поставили, ништа изградили, већ нам стижу кривичне пријаве, вероватно зато што смо ископали пар рупа на државној земљи, земљи која је намењена некоме Вучићевом тајкуну – изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, обавештавајући јавност да су Чајетинци, до сада, 15 рупа припремили за бетонирање стопа и подизање стубова будуће најдуже панорамске гондоле на свету.

– У организовани криминал с циљем отуђивања 2.213 хектара државног земљишта, директно су укључени Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство пољопривреде и животне средине и Министарство правде, преко Управног суда, што ће рећи, Влада Србије, на челу са њеним одлазећим премијером и будућим председником Републике – тврди Стаматовић, оптужујући Вучића да је, манипулишући „лекс специјалисом“, „Београд на води“, тј. Савамалу прогласио пројектом од општег државног и националног интереса, иако је „Златибор пречи интерес за све грађане Србије од неколико београдских улица“.

Председник општине Чајетина је потврдио да ће Златиборци, 19. маја, по грађевинску дозволу доћи „Влади под прозоре“, али овај пут са проширеним захтевима, јер је, у међувремену, на мала врата пласираним, напредњачким пројектом тзв. „Парка природе“, предвиђено да се пола територије општине Чајетина изузме из надлежности самих Чајетинаца, што би „зауставило развој, инвестиције, али и сам живот“ на Златибору.