Џејкобсон прети: Ако не потпишете споразум (издају) друге прилике неће бити

ПРИШТTrejsiDzejkobsonИНА – Очекујем да следеће недеље током разговора премијера издајничке Владе Србије Ивице Дачића и ратног злочинца Хашима Тачија буде постигнут договор, јер ту прилику треба искористити пошто следеће можда неће бити, изјавила је у Приштини амбасадорка САД на Косову Трејси Џејкобсон.

Она је назвала историјском шансу за споразум која се пружа двема земљама и истакла да САД поштује црвене линије Косова у овом процесу. Она је јуче, током разговора са студентима Универзитета у Приштини, рекла да САД настављају да подржавају разговоре између две земље и да ће то чинити и даље.

Џејкобсон је високо оценила досадашњи рад и допринос злочинца Тачија и ткзв. координатора за полиитчки дијалог Бљерима Шаље.
“Цела екипа је урадила тежак посао и честитам им за флексибилност и креативност који су показали у досадашњем току процеса. Не припада мени да коментаришем како треба да изгледа коначан споразум, али треба да кажем да је историјски тренутак и могућност. То је могућност за Косово и Србију да прођу преко болне прошлости према светлој будућности. И не верујем да ће таква могућност доћи још једном“, рекла је Џејкобсон.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП