ИНФОРМАЦИЈА СА ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ – КОСОВО И МЕТОХИЈА

Image result for окупирано косово

Да ли знамо шта се дешава на простору наше окупиране јужне покрајине?

У наредном кратком тексту ћемо побројати само неке догађаје и активности које трпе Срби на простору КиМ. Мислим на Србе а не на оне „шиптарске“ Србе који су на тзв. Српској листи и који су у власти са Тачијем и другим ратним злочинцима, уз договор са  СНС и Вучићем. Све што је овде написано су вести са терена од наше браће и сестара са КиМ.

  • – У председничкој предизборној кампањи Срби су приморавани да иду на скупове А. Вучића уз претње отказима, тако су Срби са КиМ-а морали да иду чак до Краљева ради „подршке“ Вучићу.
  • – Србима из Ораховца и Велике Хоче је ускраћено право гласа у њиховим местима већ су морали да иду 70км даље у Гораждевац уз претње да морају обавезно да гласају.
  • – Срби са КиМ су гласали без бирачких одбора под условима као да су дијаспора.
  • – Од 1. маја су искључени српски оператери (мобилна телефонија). Лажна је прича да је велики успех постигнут јер је доступан српски МТС. То није српски већ је регистрован на територији КиМ-а као ћерка фирма у „косовском“ катастру, што значи да ће убудуће рачуни бити у еврима и на северу КиМ и плаћаће се у шиптарској банци. То плаћање „шиптарској ћерки“ ће бити привремено, а затим ти бројеви постају бројеви „Републике Косово“
  • – На северу покрајине се убрзано постављају нова бројила уместо старих, потпуно превођење на шиптарску електропривреду.
  • – Приштина више не признаје пасоше Координационе управе.

http://kossev.info/strana/arhiva/pristina_vise_ne_priznaje_pasose_koordinacione_uprave/11809

  • – Када се прелази на административном прелазу у правцу КиМ траже се документа са сликама за малу децу. Наша браћа доживљавају разне непријатности када са породицом иду у централну Србију и када се враћају.

Навели смо само најбитније догађаје које уз свеопшту несигурност и небезбедност уноси страх и бригу за будућност Србима на окупираним територијама. Молимо све оне који имају сличне проблеме на КиМ да нам се обрате мејлом, а ми ћемо све то објавити на сајту или фејсу Срби на окуп. Знамо да то није помоћ али потрудићемо се да кажемо истину и само истину.

Мејл адреса на коју можете слати ваше прилоге је srbinaokupkosovo@gmail.com

 

Уредништво портала Срби на окуп