САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ поводом честитке „Патријарха“ Србског Иринеја Гавриловића папи Фрањи

cetnicki grbИринеј Гавриловић, „Патријарх“ Србски, претходних дана је упутио честитку папи Фрањи на изборној побједи у трци за мјесто, како то Иринеј Гавриловић рече, „Епископа древног и славног града Рима – Поглавара свих Римокатолика“.

Много је саблазни написано у наведеној честитци, због чега је у овом Саопштењу, приликом именовања Иринеја Гавриловића, титула Патријарха Србског написана под наводним знацима. Навешћемо само неке дијелове честике који саблажњавају Православни Србски живаљ којем су још свјеже ране и сјећања на многе јаме и логоре у којем су усташе са благословом Ватикана починили страшан геноцид над Православним Србским народом.

Прво, Иринеј Гавриловић римског папу назива „Његовом Светошћу“! Питамо Православни Србски народ да ли је нормално да један Православни Патријарх представника јереси која је отпала од Православља још прије 1000 година (1054. године), и која је благословила геноцид над милионима Православних Срба, назива „Његовом Светошћу“? Римокатолицизам је јерес, и не може највиши представник те јереси да буде „Светост“! Иринеј Гавриловић је, називајући папу „Његовом Светошћу“, сам себи укинуо право да ми, вјерни Православни народ, њега, Иринеја Гавриловића, у будуће ословљавамо са „Његова Светост Патријарх Србски…“!

Даље, Иринеј Гавриловић у својој честитци, обраћајући се папи, каже: „Он, будући Спаситељ света и Избавитељ од таме греховне, данас је у Вашој личности добио још једног новог духовног молитвеника пред Престолом Својим.“, и „Стога се молимо Господу нашем Исусу Христу, да Вам подари обиље своје милости и духовне снаге у новом звању за које Вас је Дух Свети призвао, како би истрајали на путу Јеванђеља…“! Овдје Иринеј Гавриловић хули на Свету Тројицу! Римокатолици да су хтјели да остану на путу Јеванђеља не би ни отпали од Православља! А пошто су већ отпали од Православља и пали у јерес, зар би Дух Свети благослиљао одређеног кандидата да постане архијеретик папа? Овим је Иринеј Гавриловић покушао Православним Србима да каже како нови папа има Благодат Духа Светога, а све са циљем лакшег унијаћења Православних Срба и подвођења под шапу римског папе! Наравно, папа нема Благодат Духа Светога, а послије ове честитке, ми се питамо да ли је даље има и сам Иринеј Гавриловић!?

Због свега наведеног и ранијих изјава и поступака Иринеја Гавриловића (прослављање хануке са јеврејима и слично), Четничка Организација Иринеја Гавриловића од сада па на даље не признаје за Патријарха Србског.

Такође, Четничка Организација се ограђује од честитке римском папи и свих изјава и поступака Иринеја Гавриловића у којима он промовише зближавање са римокатолицима, екуменизам, заједништво са разним јересима и издају Православља!

Такође, Четничка Организација сматра да су Иринеј Гавриловић и сви Епископи Србске Православне Цркве који се нису јавно оградили од Иринеја Гавриловића, његове честитке римском папи, и других његових изјава и поступака којим се издаје Православље, и који су и сами узимали учешћа у разним јеретичким скуповима и слично, пали у јерес!

Четничка Организација се моли Господу Богу да се Епископи СПЦ који су пали у јерес покају и врате на пут Светосавља и Православља.

Четничка Организација позива Православни Србски народ на опрез и борбу за очување чистоте Православне Вјере од насртаја папизма, екуменизма и свих других јереси!

ЧЕТНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА
ГЛАВНА УПРАВА

С ВЈЕРОМ У БОГА, ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!

Број: 2а-3/2013
Дана 23. март 2013. љета Господњег
Бања Лука