САБОР МЛАДОСТИ И РОДИТЕЉСТВА 2017.

plakat mladost

Преосвећени владика Артемије је благословио да отпочнемо припреме за овогодишњи Сабор младости и родитељства.  Ако Бог да Сабор ће се одржати на празник Спомена иконе Мајке Божије Тројеручице, 25. јула 2017. године у Мушветама на Златибору. Сабор има за циљ да промовише породични живот и рађање што већег броја деце. Планирано је, као што сте обавештени, да мајкама које су родиле троје и више деце доделимо одређена признања и поклоне. Мајкама које имају троје деце доделиће се грамата и тематска књига са посветом Владике. Мајке које имају четворо деце ће уз грамату и књигу добити и посребрени орден, а мајке са петоро и више деце позлаћени орден. Орден се назива ОРДЕН ТРОЈЕРУЧИЦЕ и симболично одаје признање дивним и храбрим српским мајкама које рађају и гаје децу у ова смутна времена, по угледу на мајку Девет Југовића.

У складу са тим у оснивању је и ФОНД намењен борби против беле куге и за подстицај рађања. Бела куга је тренутно велика болест у Србији, млади се тешко одлучују на брак, а затим и рађање. Овим активностима ми из СНО Срби на окуп уз Вашу помоћ покушавамо да младим људима укажемо на лепоту и потребу брака и родитељства.

Новац можете уплаћивати наменски на, за то предвиђени рачун, или доносити у простор Срба на окуп, Бистричка бр. 2.

Надамо се да ћете нам на овај начин, као и претходних година, помоћи да успешно организујемо Сабор младости и родитељства и поделимо награде на општу радост.

Рачун за уплате: 205-9011005469010-76, Комерцијална банка