Николић: Србија спремна да мења Устав како би издаја била „легална“

toma bajcetina izdajnikБЕОГРАД, 26. марта 2013. – Председник Србије Томислав Николић изјавио је у уторак, приликом сусрета са шефом мисије Еулекс Берндом Борхартом, да је , па би у преговорима и Косово требало да искаже спремност за промену својих прописа.

„Преговори су тешки јер се закони које су донеле нелегалне институције у Приштини, постављају као аксиом, а да би се проблем Косова и Метохије решио, потребно је исказати спремност да се ти закони промене, као што је и „, преноси се у саопштењу прес службе председника Србије.

Николић је изразио одлучност државног врха Србије да се преговорима са представницима нелегалних институција у Приштини постигне трајно и праведно решење проблема јужне српске покрајине.

Председник Николић је такодје додао да би заједница српских општина на Косову и Метохији заменила „паралелне институције“ Срба у јужној покрајини.

Шеф Мисије Еулекс истакао је да је Мисија коју води статусно неутрална и да за циљ има успостављање уређеног друштва на Косову и Метохији. Он је додао да се у свом раду руководе принципом да помажу свима, али да им је у том циљу потребна сарадња.

Николић је, са друге стране, истакао да је мисија Еулекс потребна Србији и понудио пуну сарадњу са Еулексом.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП