Протест упозорења – Сверодитељски састанак

18119020_415510245498297_6873550528236829976_n

САОПШТЕЊЕ

Поштовани пријатељи породице, деце, грађана Србије…

Протест УПОЗОРЕЊА је замишљен као миран породични сверодитељски састанак, са циљем да се широј јавности предоче захтеви сабора родитељских и породичних удружења и појединаца. Незадовољство је првенствено усмерено против оног дела НВО који се наметнуо у готово свим институцијама и користи своју монополску позицију да утиче на доношење законских и подзаконских аката и спроводи своју рушилачку, антипородичну политику.

Какве су њихове намере, најбоље су показали наметањем скаредних „образовних пакета“ деци у школама и вртићима, у узрасту 3-18г чиме су покушали да учине први „легалан“ корак у раној сексуализацији најмлађих у Србији.

Иако су спорни пакети „уклоњени“, они НИСУ ПРЕСТАЛИ СА СВОЈИМ АКТИВНОСТИМА ПРИТИСАКА НА ПОРОДИЦУ И ИНСТИТУЦИЈЕ СИСТЕМА, СА СТВАРНОМ ИЛИ ПОТЕНЦИЈАЛНО МОГУЋОМ ШТЕТОМ ПО НАШУ ДЕЦУ И ДРУШТВО.

То што је Министарство просвете повукло „пакете“, не значи да је завршена ствар, јер аутори тих истих пакета уз помоћ других НВО са широким овлашћењима делују и у Министарству за рад, борачка и социјална питања, институцији центара за социјални рад, Министарству здравља и шире.

Протестни скуп упозорења замислили смо у три целине. Први део одвијаће се на Тргу Републике, затим ћемо сви заједно кренути у породичну сверодитељску шетњу до Абердареве, где ће представници организационе групе предати наше захтеве РТС-у са циљем да буду предочени јавности у централном дневнику. На оба платоа, присутним грађанима обратиће се професори, доктори, учитељи, просветни радници, јавне личности, пре свега као родитељи и представници својих породица и удружења.

Обавештавамо вас да припремамо засебан „Протестни манифест“ којим ћемо дефинисати све наше захтеве, благовремено их предочити јавности, институцијама а на сам дан протеста предати и РТС-у.

Позивамо вас да нам се придружите на нестраначком, не политичком већ породичном скупу. СКУП ЈЕ И ПОДРШКА ПОРОДИЧНИМ ЉУДИМА, СВИМА КОЈИ СУ НА БИЛО КОЈИ НАЦИН УЧЕСТВОВАЛИ И ДОПРИНЕЛИ ПОВЛАЧЕЊУ НАВЕДЕНИХ ПАКЕТА, са јасном поруком да НИЈЕ ГОТОВО док се не утврде одговорности!
ЗБОГ ПРИСУСТВА ДЕЦЕ, скуп ће бити максимално обезбеђен, подршком полиције и редарске службе.

Након протеста, наставићемо деловање кроз многа удружења у смеру адекватне заштите деце, породице и породичних вредности кроз грађански али и институционални рад.

Подносилац пријаве скупа Драган Средановић, у сарадњи са Организационим одбором скупа.
Организатор: неформално удружење родитеља „Ја волим и маму и тату“

ХВАЛА