У дану када је „Косово“ конфисковало сву имовину Србије, Вучић вечерао са „косовским премијером“ Исом Мустафом у Сарајеву

Самопроглашена „република Косово“ прогласила је данас да присваја сву имовину Србије на „својој“ територији, али то није спречило премијера Вучића да у Сарајеву заједно вечера са „косовским премијером“ Исом Мустафом и председником Албаније Едијем Рамом.

Председавајући Већа министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић домаћин је неформалне вечере уочи самита премијера земаља западног Балкана.

Вучићева власт је још раније пристала на то да са „Косовом“ као равноправном „државом“ учествује на регионалном самитима под покровитељством ЕУ.

Осим Звиздића, неформалној вечери присуствују премијер Србије Александар Вучић, премијер Албаније Еди Рама, премијер Косова Иса Мустафа, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукичевић, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Они су се састали у познатом сарајевском ресторану, уочи сутрашњих састанака на самиту, чији је циљ приближавање земаља западног Балкана ЕУ и разговор о регионалним пројектима, који се тичу транспортне и енергетске инфраструктуре, те сарадње у областима младих и образовања.

Самиту ће присустовати и комесар ЕУ за политику суседства и проширења Јоханес Хан и Анђелино Алфано, министар спољних послова Италије, земље домаћина самита земаља западног Балкана, који ће бити одржан у Трсту у јулу ове године.

 

 

Извор: НСПМ