До сада РИК потврдио кандидатуре пет кандидата за председника: И Радуловић предао потписе за председничку кандидатуру

фото: БЕТА

Лидер покрета „Доста је било“ (ДЈБ) Саша Радуловић предао је данас Републичкој изборној комисији (РИК) око 11.000 потписа грађана који су подржали његову председничку кандидатуру.

Радуловић је, после предаје кутија с потписима подршке, новинарима рекао да је прикупљање потписа било јако тежак посао јер није било довољно нотара и оценио да су предстојећи председнички избори заправо „референдум за и против Александра Вучића“.

„Ова кампања је од почетка намештена да постигне циљ Александра Вучића, а то је да излазност буде што мања како би он победио у првом кругу“, казао је Радуловић.

Он је актуелну ситуацију у земљи упоредио са 5. октобром 2000. године и изборима који су томе претходили, када, како је оценио, грађани нису гласали за Војислава Коштуницу, већ против Слободана Милошевића.

Лидер ДЈБ поновио је да је у председничку трку ушао баш да би подигао излазност бирача.

„Надамо се да ће Љубиша Прелетачевић Бели из Младеновца такође успети да прикупи потписе, не би ли што већи број људи изашао на ове изборе“, казао је Радуловић.

Он је оценио да је актуелни премијер и кандидат за председника државе Александар Вучић победив.

„Порука свим бирачима је: Изађи и гласај. Ако уђемо у други круг, имам само једну поруку за њега: Готов је !“, казао Радуловић.

Он је додао да његов покрет још увек скупља „резерву потписа“ због, како је навео, ранијих негативних искустава.

Републичка изборна комисија до сада је потврдила кандидатуре Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

Председнички избори у Србији биће одржани 2. априла.

*

Извор: СРБски ФБРепортер