Нишани у Бујановацу ➥Вучић: Није лепо што није било српске химне / ВИДЕО и ФОТО

Srpski policajac i Albanska zastava Bujanovac NisaniБујановац — Председник Албаније Бујар Нишани стигао је у Бујановац нешто после 12 часова, чиме је почео једнодневну посету општинама Бујановац и Прешево.

Нишанија су испред зграде општине дочекали председник општине Бујановац Шаип Камбери и председник СО Бујановац Јонуз Муслију, који је и председник Националног савета Албанаца.

Агенција Тањуг прво је пренела да је том приликом интонирана само химна Републике Албаније, а који сат касније навели су да ни химна Албаније, ни химна Србије нису интониране.

Испред зграде општине Нишанију је уприличен и свечани дочек, а чланови КУД из Бујановца носили су албанску народну ношњу.

Према проценама, испред зграде општине је више од 1.000 грађана који су Нишанија поздравили махањем албанским заставицама.

 

 

 

Према протоколу, председника Албаније очекује разговор са локалним албанским политичким лидерима у кабинету председника општине Бујановац, након чега би требало да посети ОШ „Мухарем Кадрију“ у Великом Трновцу.

У 15.30 Нишани посету наставља у Прешеву, где ће се у Дому културе „Абдула Крашница“ обратити, како се очекује, и грађанима Прешева.

На улицама Бујановца није видљиво појачано полицијско обезбеђење, али се претпоставља да су мере обезбеђења појачане полицајцима у цивилу.

Поводом посете Нишанија премијер Вучић изјавио је да није лепо што није било српске химне на дочеку.

 

 

 
Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

.

Извор: Б92
Приредио: СНО