НАЈАВА СВЕПРАВОСЛАВНОГ САБОРА КОЈИ ЋЕ ОСУДИТИ ЕКУМЕНИЗАМ И САБОР НА КРИТУ

Данас је на румунском сајту    prieteniisfantuluiefrem.ro  објављен датум одржавања Свеправославног сабора  на којем ће се осудити јерес екуменизма и Сабор на Криту. Потписник обавештења је  отац Кипријан –Јован (Стајку), недавно рашчињени свештеник од стране екуменистичке булументе Румунске Православне Цркве и један од најближих сарадника о. Саве Лавриота и светогорских отаца који су прекинули молитвену заједницу са Васељенским патријархом.

screenshot_84

У обавештењу стоји следеће:

Јутрос сам разговарао телефоном са о. Савом. Веома радостан замолио ме је  да вам пренесем, са љубављу у Христу, следећу поруку:

У уторак, 4. априла 2017. године одржаће се Свеправославни сабор на којем ће се осудити јерес екуменизма и псеудо-сабор на Криту. За сада имамо информацију да ће бити одржан у Грчкој – о тачном месту одржавања  обавестићемо вас за најкасније 2-3 недеље. Биће то сабор на којем ће учествовати монаси, свештеници и мирјани, уз учешће епископа који се боре против екуменизма (који су по вољи Божијој).

Сабор организују светогорски оци који су престали са помињањем Васељенског патријарха Вартоломеја. Радом сабора руководиће протојереј проф. др. Теодор Зисис или један од присутних јерарха, што ће организатори одлучити у међувремену. Сабору могу присуствовати сва заинтересована лица оба пола и свих узраста. Свој долазак су најавили и у раду сабора очекујемо да учествују православни из Грчке, Румуније, Србије, Украјине, Молдавије Русије, Бугарске, Грузије, Немачке, Енглеске, Швајцарске, Енглеске, Аустралије, Кипра, са Крита, САД-а, Канаде итд. Једина тема овог сабора биће осуда екуменизма и Сабора на Криту.

Процењује се да ће ово свеправославно сабрање трајати један дан,  у два дела- ујутро и поподне.

 

Извор: Православље живот вечни