Још три жртве експлозије у Крагујевцу

Miroslav Perišić, Darko Kostić, Dejan Kovačević, Željko Nikolić, Medna, Tehničko

Фото: Веб

Након интензивног трагања пронађени су посмртни остаци три особе које су нестале после експлозије у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу. Реч је о капетану Дарку Костићу и цивилима Дејану Ковачевићу и Жељку Николићу. Одлуком Градског већа сутра у Крагујевцу Дан жалости.

 Министарство одбране саопштава да су током потраге коришћени сви људски потенцијали и технички капацитети.

Саучешће Николића породицама настрадалих у Крагујевцу

Поводом трагичне несреће у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу, председник Републике Србије Томислав Николић упутио је телеграме саучешћа породицама настрадалих.

„Трагедија која је тешко погодила ваше породице, наш Крагујевац и целу Србију дубоко нас је све потресла. Нажалост, не можемо их вратити и нико не може умањити бол породица, али оно што Србија може учинити јесте да се постара да се никада више овако нешто не догоди“, навео је Николић у телеграму, саопштила је Служба за сарадњу са медијима Председника Републике.

Председник је истакао да ће се лично постарати да се сви детаљи ове трагедије подробно истраже.

„Ово је велики губитак за чланове породица, за колектив Техничко-ремонтног завода, али и за све нас у Војсци Србије“, навео је пуковник Михаило Зоговић, заменик начелника Управе за односе са јавношћу Министарства одбране.

Зоговић је у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије изразио најдубље саучешће породицама настрадалих.

„Они су били предани свом послу, красиле су их највише војничке врлине: пожртвовање, човечност, храброст и одважност. Били су верни и одани својој војсци и држави“, наглашава Зоговић.

Истрагу о узроцима и последицама несреће води заменица вишег јавног тужиоца у Крагујевцу Јасмина Стојадиновић.

Комисија за испитивање околности настанка ванредног догађаја јуче је почела са радом, док је данас започео ванредни инспекцијски надзор у Техничко-ремонтном заводу који по налогу министра Зорана Ђорђевића спроводи Инспекторат одбране.

Саучешће породицама настрадалих упутили су министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба ВС, генерал Љубиша Диковић.

У експлозији у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу у уторак погинуо је и потпуковник ВС Мирослав Перишић, који је данас сахрањен. Том приликом повређено је 25 припадника МУП-а и Војске Србије.

Три особе чији су посмртни остаци данас пронађени водиле су се као нестале. У потрагу су били укључени дронови и робот-возило.

Група од 74 радника се после експлозије склонила у посебан објекат Завода, где су се налазили све до евакуације. Они су били одсечени јер се до њих није могло доћи због тешког терена и опасности од нових експлозија.

Експлозија се догодила на линији за делаборацију (ремонт) муниције.

*

Извор: РТС

Приредио: СНО