Бриселска издаја и даље под велом тајне

izdajnik vucicБЕОГРАД – Први потпредседник владе Александар Вучић рекао је данас на седници владе да је током седме рунде дијалога у Бриселу на столу био папир који Србији није дао ни један одсто шансе да га прихвати, сазнаје Тањуг из извора у Влади Србије.

Вучић, који је председавао седницом јер је премијер Ивица Дачић на путу за Њујорк, где ће учествовати на седници СБ УН о Косову, је оценио да нико осим српске стране није показао спремност за било какав уступак.
„Ви, сви чланови Владе, знате да јесмо и колико јесмо посвећени добијању датума и ЕУ интеграцијама. Прочитаћу вам део предлога који смо добили и једино што могу да вам кажем је да, на жалост, нико осим нас није показао спремност да направи било какав уступак или компромис, што нама није пружило апсолутно никакву шансу да понуђено и прихватимо“, река је Вучић министрима.

Он је нагласио да Србија не одустаје од европског пута, да ће наставити тим путем.

Он је истовремено изразио наду да ће договор са Приштином бити постигнут, али и указао да „пред наш народ не можемо да изађемо празних руку“.
„Нико од нас се у политици није родио, а ја лично, у њој свакако нећу ни умрети. Не морам овим послом ни да се бавим, али желим да знате да нам нису дали ни један посто шансе да папир прихватимо“, закључио је први потпредседник Владе.

Влада: Наставити дијалог и пронаћи решења без притисака

Влада Србије јединствена је у ставу да се настави дијалог Београда и Приштине и у конструктивној атмосфери и без притисака пронађу решења која ће осигурати опстанак и сигуран живот Срба у јужној покрајини и отворити европске перспективе за Србију.

Влада је на данашњој седници оценила да се само праведним решењем проблема на Косову и Метохији може обезбедити трајна стабилност у читавом региону.
О току и садржају седме рунде разговора вођене јуче у Бриселу чланове Владе Србије је информисао први потпредседник Александар Вучић.

На седници је оцењено да је интерес Владе Србије да се постигне решење које ће осигурати достојанствен живот и просперитет за све грађане, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.]

ТАНЈУГ